Hyppää sisältöön

Lipposen mielestä kaasuputki ei ole turvallisuuskysymys

Entinen pääministeri Paavo Lipponen ihmettelee, miksi Itämerelle rakennettavaa maakaasuputkea pidetään turvallisuuskysymyksenä. Lipposen mielestä hallitus vetää asiassa oikeaa, pelkästään ympäristönäkökulman linjaa.

Paavo Lipponen Kuva: YLE

Paavo Lipposen mukaan putken turvallisuuskysymysten esiinnosto on ollut löysää ja perustelematonta puhetta, josta suomalaiset muistavat vain putken Venäjän pään.

- Meillä keskustelua käydään ikään kuin täällä olisi keksitty yksipäinen putki. Siinä on kuitenkin myös Saksan pää, Lipponen huomauttaa.

Lipponen muistuttaa, että Euroopan unioni on siunannut hankkeen. Hän ryhtyi vuosi sitten Nord Streamin riippumattomaksi konsultiksi.

- Nord Stream ei pyri sekaantumaan hankkeen virkamiesarviointiin, Lipponen sanoo.

- Ei meillä voi tilata myönteistä selvitystä, vaan sen on perustuttava lakiin.

Ei Suomen presidenttiydelle

YLEn Aamu-tv:ssä vieraillut Lipponen julkaisi eilen ensimmäisen muistelmateoksensa. Tätä ennen hänen nimensä nousi pääotsikoihin pari viikkoa sitten, kun häntä väläyteltiin EU:n presidenttikilpaan kansainvälisessä lehdistössä. Tästä virasta Lipposen mielestä ei ole nyt syytä puhua, mutta kotimaan presidentinvaaliin 2012 hän otti hyvin suoran kannan.

- Minä en missään tapauksessa lähde ehdolle presidentinvaaleihin, vaikka kysytään.

- En tiedä onko tämä hirveän tärkeä asia edes, ainakaan minulle. En erityisemmin ole tästä kiinnostunut. Kyllä tässä on paljon tärkeämpääkin tekemistä.

Suosittelemme sinulle