Hyppää sisältöön

Huippujuristi Sundströmille jo toinen tuomio talousrikoksista

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut asianajaja Zacharias Sundströmin yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen talousrikoksista.

Zacharias Sundström (kesk.) Helsingin käräjäoikeudessa Kuva: YLE

Sundström tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta kymmenen vuoden takaiseen konkurssiin liittyen. Sundstöm ja eräs toinen helsinkiläinen lakimies omistivat asianajotoimiston, joka oli tuolloin menossa konkurssiin. Oikeuden mukaan Sundström siirsi entisen yhtiökumppaninsa kanssa vuosina 1998 - 1999 laittomasti yhtiöstä rahaa pois yhteensä noin 600 000 euroa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi myös Sundströmin entisen yhtiökumppanin törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja kirjanpitorikoksesta yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi Sundströmin ja hänen entisen yhtiökumppaninsa kirjanpitorikokseen, koska oikeuden mukaan yhtiön kirjanpitoon ja tilinpäätökseen oli kirjattu vääriä ja harhaanjohtavia tietoja.

Kymmenen vuoden takaiseen konkurssiin liittyen käräjäoikeudessa syytettiin myös kolmatta henkilöä avunannosta kirjanpitorikokseen, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteen hänen kohdallaan.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sundströmin muutama viikko sitten neljän kuukauden ja 15 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä veropetoksesta.

Suosittelemme sinulle