Hyppää sisältöön

Kirjamessujen raati palkitsi kalliolaisen legendan

Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin torstaina Helsingin kirjamessuilla kirjakauppias Kaarle Ervastille. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Messukeskuksen sisäänkäynti ja yleisöä
Helsingin Kirjamessuilla riittää yleisöä - kirja kiinnostaa! Kuva: YLE / Hannu Harhama

Suomen Messusäätiön Rakkaudesta kirjaan -tunnustuspalkinto myönnettiin Ervastille pitkästä ja pyyteettömästä urasta kirjallisuuden parissa.

Kriteereinä 5000 euron palkinnon myöntämiselle on pitkään ja ansiokkaasti tehty työ lukemisharrastuksen ja kirjallisuuden aseman edistämiseksi. Palkinnonsaaja on myös omalla toiminnallaan tehnyt kirjallisuutta tutuksi.

Antikvariaattinen kirjakauppa K. Ervasti avatiin Kallioon Torkkelinkadulle 19.5.1976 ja lopetettiin 30.4.2009 omistajan jäätyä eläkkeelle. Kirjakaupasta muodostui legenda.

Antikvariaatin tunnelma, uskomattoman hyvä valikoima, kanta-asiakkaiden syvä kiintymys ja uusien asiakkaiden välitön ihastus eivät syntyneet turhasta. Ervastille divari ei ollut vain kirjakauppa, vaan tapa elää

Palkintolautakuntaan kuuluvat vuonna 2008 Suomen Kustannusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Sara Mella, kirjallisuustoimittaja Pia Ingström, kirjailija, taiteilijaprofessori Olli Jalonen, professori Laura Kolbe, kirjailija Sofi Oksanen, päätoimittaja Jarmo Papinniemi ja kulttuuritoimittaja Reetta Ravi.

Suosittelemme sinulle