Hyppää sisältöön

Moottorisahanauru on hauskaa meditaatiota!

Naurukouluttaja Anu Saari sanoo, että naurujoogassa voi nauraa 20 minuuttia yhteen putkeen. Kovasti se antaa hyvää oloa, mutta on nauramisen jälkeen myös fyysisesti sellainen olo, että on tullut treenattua.

Moottorisahanaurun 3. veto
Anu Saaren moottorisahanaurussa nauru hyrähtää täysillä käyntiin kolmannella kiskaisulla: Hahhahhahhahhaaa!! Kuva: YLE Turku / Kalle Talonen

Naurujoogaohjaaja Anu Saari opettaa nauramaan niin yritysten koulutustilaisuuksissa kuin polttareissakin. Kaikki osaavat toki nauraa, mutta nykyisin ei ole oikein aikaa naurulle.

- TV:n tilannekomedioissakin pitää lopettaa nauraminen aika nopeasti ja seurata, mitä tapahtuu seuraavaksi. Nauru vaatii pysähtymisen, Anu Saari sanoo.

Naurusta tulee tietysti hauska, rentoutunut ja hyvä olo, mutta se on kokonaisvaltaista puuhaa.

- Nauraessa liikkuu 300 lihasta. Pallean alueella liikkuvat nimenomaan syvät vatsalihakset. Nauraminen on tosi hyvää treeniä!

Tyhjännauramista, nettinauramista ja moottorisahanaurua

"Ennemmin räkänokastakin mies tulee kuin tyhjännaurajasta" on tavattu meilläpäin joskus sanoa. Joku saattaa mieltää suomalaiset vakavaksi väeksi, mutta Anu Saaren mukaan suomalaiset nauravat erittäin hyvin.

- Erityisesti silloin kun aloitin tämän työn niin jäin usein suu auki katsomaan, että joko ne lähti nauramaan, kun en ollut vielä tehnyt mitään.

Naurujoogaa voi harjoittaa myös internetin välityksellä. Naurukouluttaja Saari kertoo olevansa mukana Skype-nauruklubissa, jossa nettikameran välityksellä nauretaan viikottain 10 minuttia porukassa ympäri maailmaa.

Naurujoogan idea on nimenomaan nauraa ilman mitään ilmeistä syytä. Mieli tyhjentyy meditatiivisesti naurettaessa vain nauramisen vuoksi.

Anu Saari seuvoo käyttämään esimerkiksi niin sanottua moottorisahametodia:

- Vedetään nauru käyntiin. Otatte kaveria kädestä vasemmalla kädellä ja katsotte silmiin. Jos ei ole kaveria, otatte kuvitteellisen moottorisahan ja vedätte sen oikealla kädellä käyntiin. Vedetään aluksi kerran ja nauretaan ehheh-hehheh. Ja sitten toisen kerran vähän pidemmin, ehhehheh-hehheh-hehheh. Ja kolmannella vedolla se lähtee käyntiin, EHHEH-HEHHEHHEH-HEHHHEHHEE - HAHHAHAHHAHHAAAAA!!!!

Suosittelemme sinulle