Hyppää sisältöön

Virkistystä happibaarista

Esimerkiksi mökillä, maalla ja metsässä huomaa puhtaan ilman virkistävän vaikutuksen. Puhtaasta hapesta voi nauttia kaupungin vilinässä ja epäpuhtaassa ilmassa happibaareissa, jotka hiljalleen ovat löytäneet maailmalta paikkansa myös Suomessa.

Kuva: YLE Pohjanmaa

Lisähapen käyttö vuorikiipeilyssä ja sairaanhoidossa on jo tuttu ilmiö, mutta sen käyttäminen ihon ja terveyden parantamiseen on vielä uutta. Ulkomailla happibaarit ovat jo yleisiä, mutta Suomessa tähän vasta totutellaan. Myös Vaasassa toimii happibaari

Baarikävijä asettuu mukavaan lepotuoliin, kuuntelee halutessaan vaikkapa musiikkia ja keskittyy rentoutumiseen hapen virratessa kehoon happiviiksistä. Sen sanotaan paitsi rentouttavan, myös piristävän.

- 15-20 minuuttia happibaarissa on kuin olisi käynyt pienillä torkuilla, kertoo happibaaria Vaasassa pitävä Sunstationin yrittäjä Marja-Liisa Näsman. Hän kertoo löytäneensä hapesta apua myös päänsärkyyn ja suosittelee sitä mm. astmapotilaille ja keuhkoahtaumaa sairastaville.

Happibaarissa ei voi notkua tuntitolkulla vaan yhden hoitokerran pituus on maksimissaan 15 minuuttia.

- Liikaa saatuna hapestakin voi tulla ns. happihumalaan, Näsman kertoo.

Hapen hengittelyn lisäksi happea käytetään kasvoihoidoissa. Pahan aknen kanssa tarvitaan useampi hoitokerta, mutta vaikutuksen voi nähdä jo ensimmäisen hoidon jälkeen.

Saasteisissa suurkaupungeissa happibaarit ovat paikallaan raittiin ilman kaipuuseen, mutta Suomessa ilma on vielä kohtuullisen puhdas.

- Kyllä hapensaanti voi olla joskus heikompaa ja se väsyttää sitten kun on hapenpuutosta, Näsman tietää.

Suosittelemme sinulle