Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Kittilä odottaa Kemin kalatiepäätöstä

Kittilä kertoo odottavansa Kemin päätöstä ennen kuin se viimeisenä kuntana päättää kuntien yhteiseen kalatiehankkeeseen osallistumisesta.

Isohaaran vanha voimalaitos Kemijoen alajuoksulla.
Isohaaran vanhan voimalaitoksen puolelle, länsirannalle tulee toinen kalatie vaelluskaloille. Kuva: YLE / Tiina Rantamartti
Avaa Yle-sovelluksessa

Kunnanjohtaja Seppo Maula sanoo, että asiaa ei ole tarkoituksella tuotu kunnanhallituksen käsittelyyn, ennen kuin muut kunnat ovat näyttäneet sille vihreää valoa. Rovaniemi hyväksyi hankkeen maanantaina ja jäljellä ovat enää Kemi ja Kittilä.

Maulan mukaan Kittilän päätöksellä ei ole kiirettä, sillä sopimus on jo kolmesti kaatunut toisen kunnan vuoksi.

Maula ei näe järkevänä tehdä jälleen kerran ehdollista päätöstä. Asia on kuitenkin niin, että jos Kemi ei hyväksy kalatiesopimusta, kaatuu koko sopimus.

Kemi otti alkusyksystä kielteisen kannan kalateiden toteuttamiseen, mutta lupasi kuitenkin ottaa sittemmin sorvatun uuden aiesopimuksen uudelleen käsiteltäväksi.

Maula ei lähde ennustamaan, miten Kemissä asiasta päätetään.

- Vaikka siellä Kemissä tai Keminmaassa lähes joka viikonvaihde käyn hirvijahdissa, niin en mene ennustamaan Kemin tilanteita. Asiaan näkyy tulevan yllättäviä käänteitä. Kemi ratkaisee omalla tavallaan asian ja me seuraamme katseella perässä, Maula muotoilee.

Kunnanjohtaja sanoo, että Kittilän kanta on yhä myönteinen. Jos Kemi hyväksyy sopimuksen, Kittilän kunnanhallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan kahden viikon päästä 10. marraskuuta.

Suosittelemme sinulle