Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Jämsän "Gulliverista" Talent-suosikki

Jämsäläisen Markku Laamasen puhelin on soinut lähes tauotta. Esiintyminen television Talent-kilpailuohjelmassa vei pitkän linjan keikkamuusikon kertaheitolla kykykisan ennakkosuosikiksi.

Avaa Yle-sovelluksessa

Talent-kilpailu toi Markku Laamasen,59, suuren yleisön tietoisuuteen, mutta mies on itse asiassa muusikkopiireistä tuttu jo yli 40 vuoden ajalta. Miehen menneisyydestä löytyy keikkailua muun muassa Jukka Kuoppamäen ja Irwinin bändeissä.

Irwin ja Vexi Salmi keksivät miehelle taiteilijanimenkin 60-luvulla - vaikka Laamanen itse ei Gulliver-nimestä oikein innostunutkaan. Gulliverina hän kuitenkin keikkaili ja levytti, ja Gulliver oli myös miehen yhtyeen nimi.

Markku Laamanen ei ole noviisi myöskään kilpailuissa. Ensimmäisen laulukilpailunsa hän voitti vuonna 1968, ja vuodelta 2004 plakkarissa on Seniorilaulaja-kisan voitto. 90-luvun alusta Seniorilaulukilpaan saakka Laamanen piti taukoa keikkailussa.

Nelosen kykykilpailuun Laamanen lähti lastensa kehotuksesta.

Tuomaristo ihastui

Kilpailun tuomarit ennustivat Markku Laamaselle jopa koko kisan voittoa. Voitto onkin miehen tämänhetkinen unelma:

- Se antas mahdollisuuden vielä moneks vuodeks laulaa ja kiertää Suomea, Laamanen toteaa.

Markku Laamasen omat musiikilliset esikuvat löytyvät 60-luvulta: Tom Jones, Cliff Richard ja Shadows sekä tietenkin Elvis. Suomalaisia idoleitakin Laamasella on pitkä liuta Jukka Kuoppamäestä Paula Koivuniemeen.

Talentissa Markku Laamanen vetäisi komeasti Josh Grobanin hitin You raise me up. Suora lähetys semifinaalista nähdään 1. marraskuuta. Finaali, johon Laamanen toivoo pääsevänsä, on 22. marraskuuta.

Suosittelemme sinulle