Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Äkkijulkisuus on kova pala

-Pitäisi unohtaa ainakin suuri jännitys, mutta pieni jännitys on aina hyvä. Silloin skarppaa paremmin, tuumii sunnuntaiseen Talent-kisaan valmistuva Markku Laamanen. Konkarimuusikko ei ehdi liikaa jännittää, sillä ennen finaalia hän heittää keikkaa kolmena päivänä peräkkäin.

Markku Laamaselle aukeni muusikon tähtitaivas ikäihmisenä
Seniorimuusikko Markku Laamanen lensi tähtitaivaalle Talent-kisan kautta Kuva: YLE Keski-Suomi / Matti Myller
Avaa Yle-sovelluksessa

Joensuusta kotoisin oleva, Pyhäselässä syntynyt ja nykyisin Jämsässä asuva Markku Laamanen on noussut julkkiskaartiin salamannopeasti.

-Äkkijulkisuus ei ole helppoa. Kun on jatkuvasti esillä joka suuntaan, niin kyllä se luo paineita, Laamanen tunnustaa.

Sensaatiolehdet ovat kaivelleet Laamasen elämästä kymmenen vuoden takaan kiusallisiakin asioita. Niiden esille noston motiiveja miettiessään Laamanen on joutunut ymmälle.

- Ehkä niillä pyritään vain lehden myymiseen, Markku miettii

Finaalissa Laamasen esittämä kappale on sama, jolla hän itketytti Talent-raatia alkukarsinnoissa. You raise me up - sopii Laamaselle hyvin.

-Siinä on melodiallisesti mieleinen. Tykkään laulaa gospel-tyyppistä, koska siihen saa tunnetta mukaan, Laamanen toteaa.

Oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Pitkän ja välillä kivisenkin muusikon tien kulkenut Markku Laamanen on saanut nähdä, että elämä voi iloisesti yllättää vielä kuusikymppisenä.

-2000-luvulla ei ole hirveästi tehty keikkaa, mutta nyt on mahdollisuus ehkä tehdä enemmän.

Markku Laamanen ei voinut edes toivoa tälläista lentoa. Hän oli ajatellut, että ikääntyessä ei tule enää mahdollisuuksia.

-Mutta kun on oikeassa paikassa oikealla hetkellä, niin se vaan joskus onnistuu, Markku Laamanen hymähtää.

Laamanen on tehnyt muusikon töitä jo 1960-luvun lopulta asti, keikkaillut mm. Irwin Goodmanin, Kirkan, Jukka Kuoppamäen ja Dave Taylorin kanssa, levyttänyt sekä voittanut seniorilaulukilpailun 2004.

Suosittelemme sinulle