Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Venäjän kiekkotähdet yhä kohmeessa

Avaa Yle-sovelluksessa

Ennakkoasetelma Venäjän ja Sveitsin otteluun oli selvä; venäläistähtien uskottiin upottavan alppimaan helposti. Sveitsi pisti kuitenkin kampoihin tiukasti ja käänsi ottelun edukseen maalein 3-2 (1-1,1-2,0-0).

Thomas Ziegler iski voittomaalin

Venäjän kompuroinnin myötä alkulohko D päättyi yllättävästi: Yhdysvallat voitti, Sveitsi oli toinen ja mestarisuosikki Venäjä kolmas. Ranska päätyi karsinalohkoon.

Lakkoileva NHL-tähti Aleksei Jashin aloitti maalinteon, kun aikaa oli kulunut 12.19. Maalin syöttäjiksi kirjattiin Viktor Kozlov ja Pavel Bure. Tässä vaiheessa kaikki näyttikin Venäjän kannalta vielä hyvältä.

Mutta Sveitsi ei antanutkaan periksi. Ensimmäistä erää oli jäljellä vain puolisen minuuttia, kun Patrik Sutter yllätti venäläisvahti Ilja Bryzgalovin. Erätauolle lähdettiinkin siis tasatilanteesta.

Toisessa erässä venäläiskatsomoa huudatti jälleen Kozlov, joka Jashinin syötöstä vei venäläiset jälleen johtoon. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä minuuttia myöhemmin Flavien Conne siirsi Sveitsin tasoihin.

Sveitsiläisten voittomaalin taituroi Thomas Ziegler ajassa 38.03. Kolmannessa erässä venäläiset olivat yllättävän vaisuja, eivätkä saaneet kiekkoa hyvin pelanneen Reto Pavonin selän taakse. Pavon torjui ottelussa kaikkiaan 34 kiekkoa

Suosittelemme