Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Jokisen ja Floridan kausi on alkanut hankalasti

Avaa Yle-sovelluksessa

Florida Panthers on koonnut kahdella tasapelillään ja kahdella jatkoaikatappiollaan vasta neljä pistettä ja tehnyt ainoastaan yhdeksän maalia kuudessa ottelussaan. Panthers keräsi viime kaudella 98 pistettä.

Olli Jokisen peli ei kulje parhaalla mahdollisella tavalla.

Olli Jokinen, jonka New York Islanders kauppasi Floridaan kesän aikana, ei piilottele Floridan huonoa jamaa, mutta kummastelee kylläkin.

- Kun katsoo meidän nimilistaamme, tuntuu ihmeelliseltä, että alku on ollut niin nihkeä. Päätä ollaan hakattu seinään, Jokinen ihmetteli.

Joukkueen johtokin on Jokisen lailla hämillään, koska menestys on ollut alkukauden aikana kovin vaatimaton. Jokinen kertoi maanantaina, että pelaajien ja valmentajien kesken on ollut kolmen viime viikon aikana "kuulemma enemmän palavereja kuin viime kauden aikana yhteensä".

Huono työmoraali?

Florida Panthersin työntekijät ja -antajat ovat Jokisen mukaan samaa mieltä siitä, että huonoon menestykseen on useita syitä. Koko ryhmä onkin kuluttanut videonauhoja etsien tiiviisti, mikä on mennyt pieleen.

- Me olemme ilmeisesti uskoneet, että meidän paperilla vahva ryhmämme onnistuu voittamaan myös vähemmällä työnteolla. Se ei tässä liigassa onnistu. Kaikkien on pelattava ainakin lähellä parasta tasoaan, Jokinen painotti.

Liikaa näpertelyä?

Olli Jokinen kertoi kolmannenkin syyn, miksi Florida ei ole onnistunut tällä kaudella. Jokinen ei ole ollut tehokas tekemään saati syöttämään maaleja.

- Kun pääsee kaksi yhtä vastaan -tilanteeseen, ja vieressä luistelee miehiä kuten Pavel Bure, Ray Whitney tai Viktor Kozlov, niin pääkoppaan tulee ajatus, että on parempi syöttää. Mutta minun olisi tietysti pitänyt pelata suoraviivaisemmin ja ampua. Koko joukkue on näperrellyt liikaa, Jokinen tunnusti.

Jokinen pelasi kauden alun juuri Whitneyn ja Kozlovin kanssa samassa ketjussa. Pari viime ottelua hän on rynninyt Len Barreien ja Denis Shvidkin kera. Jokinen ei silti ole moinaankaan.

- Meillä on ollut vaikka kuinka paljon maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Viime vuonna Florida päätti runkosarjan huonosti, joten jos notkahduksen jossain vaiheessa kautta pitää tulla, niin parempi, että se tulee jo nyt. Kyllä tämä tästä. Pitää vaan laittaa kiekko maaliin, Jokinen päätteli.

STT-YLE24

Suosittelemme