Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Selkävaivainen Mönkkönen palasi kotimaahan

Avaa Yle-sovelluksessa

Telinevoimistelija Jari Mönkkösellä on selässä iskiastyyppistä oireilua, ja hän palasi Belgian MM-kilpailuista Suomeen jo tiistaina. Suomen naisten joukkue hankki arvokasta kisakokemusta, vaikka kenelläkään naisista ei ollut mitään asiaa jatkoon.

Jari Mönkkösen selkä tutkitaan kotimaassa.

- Vaiva sinänsä ei ole vakava, mutta paras vaihtoehto on lähteä tutkimaan ja hoitamaan selkää kotimaahan kuin odotella Belgiassa, MM-joukkueen lääkäri Vesa Lepola sanoo.

Mönkkönen sijoittui rekin MM-karsinnassa kymmenenneksi pistein 9,462. Syksyllä on edessä vielä mm. Jyväskylän Euroopan cup marraskuussa, joten selän hoitoon ei ole liikaa aikaa.

Rekin lisäksi Mönkkönen kilpaili MM-areenalla hypyssä ja hevosella. Muita telineitä hän ei vaivan vuoksi ole voinut ottaa harjoitusohjelmaan.

Mönkkönen totesi, että kipu ei vaikuttanut MM-kisojen rekkivoimisteluun. Liikesarja Gentissä oli hänen parhaansa kautta aikojen lukuun ottamatta alastulon pientä hyppäystä.

Naisille kokemusta huipputasolta

Suomen naisten voimistelujoukkue haki Gentin MM-kisojen tiistaisesta karsinnasta rutiinia tulevia arvokisoja varten. Neliottelussa nuoren ryhmän parhaat pisteet 32,287 kokosi Tampereen Jaana Palmu. Joukkueen toiseksi paras oli Helsingin Maria Skyttä. Hän sai kasaan 30,224 pistettä.

Ryhmän ykköseksi veikatun Turun Annukka Almenoksan meno takkusi kahdella telineellä ja hän jäi 29,436 pisteeseen.

Suomen naisten MM-joukkueen valmentaja Raija Koivisto-Jalonen harmitteli, että suomalaisten aloitusteline, eritasonojapuut epäonnistui niin monelta, mikä vaikutti joukkueen tunnelmaan.

- Kolmelta voimistelijalta sarja katkesi kiintopyörähdyksessä käsinseisontaan. Puomi meni jo paremmin, permanto normaalisti ja hyppy hyvin, Koivisto-Jalonen arvioi joukkuettaan.

STT

Suosittelemme