Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Ilonen aloitti hyvin British Openissa

Avaa Yle-sovelluksessa

Golfin Britannian avoimen mestaruuskilpailun eli Openin kärjessä ovat ensimmäisen päivän jälkeen Ruotsin Carl Pettersson ja amerikkalaiset David Toms sekä Duffy Waldordf.

Mikko Ilosen ensimmäinen kierros British Openissa päättyi par-tulokseen.

Pettersson golfasi amerikkalaisten tavoin Muirfieldin par-71-kentällä tuloksen 67 eli -4. Jaetulla toisella sijalla on tuloksessa 68 lyöntiä peräti 12 pelaajaa. Suomen Mikko Ilonen oli torstaina jaetulla 36:nnella sijalla par-tuloksella eli lyöntisaldolla 71.

Petterssonia voidaan pitää syystä Openin avauspäivän yllättäjänä. Ruotsalaisen peli sujui pitkään kuin unelma. Pettersson teki par- eli mittatuloksia tasaisesti ja niiden lomaan birdieitä. Hän ylsi peräti kuuteen birdieen eli tulokseen yksi alle mittatuloksen. Onnistumiset osuivat kolme kertaa par-4 ja kolme kertaa par-5-rei´ille.

Takaiskut Petterssonille sattuivat lopussa, vaikeudet tulivat väylillä 14 ja 18. Ruotsalainen tuhlasi ensin 409-metrisellä par-4-reikään viisi lyöntiä ja sitten 411-metriseen par-4:ään viisi lyöntiä ja joutui jakamaan kärkipaikan amerikkalaisten kanssa.

Ilonen pelasi melko tasaisesti

Ilonen aloitti kilpailunsa lievällä epäonnistumisella, sillä 409-metrisellä ja neljän lyönnin mittatulosreiällä lyöntejä kertyi viisi. Ilonen pystyi kuittaamaan menetyksen jo seuraavalla reiällä. Hän sai pallon kuppiin 321-metrisellä par 4-reiällä kolmella lyönnillä.

Myös neljännellä reiällä, 195-metrinen par-3-reiällä, syntyi birdie eli tulos yksi alle mittatuloksen. Kiertonsa puolivälissä Ilonen oli taas mittatulos- eli par-vauhdissa, sillä kuudennella reiällä hän tuhri bogeyn eli tuloksen yksi yli mittatuloksen.

Ilosen sisääntulo, jälkimmäiset yhdeksän reikää, lupailivat tasaisen alun jälkeen lopussa vaikeuksia. Ilonen teki ensin 13:nnella reiällä birdien, mutta 14. ja 16. reikä tuottivat bogeyt. Viimeistä edellisellä reiällä, kentän toiseksi pisimmällä par-5:llä eli 499 metriä pitkällä reiällä, Ilonen sai pallon kuppiin neljällä lyönnillä. Suomalainen päätti kierroksensa pariin.

Kauden kolmatta major-voittoa hamuava golfin yksinvaltiaaksi kutsuttu Tiger Woods oli aavistuksen epävireinen taitoihinsa verrattuna avauskierroksella. Amerikkalainen saavutti lyöntimäärän 70 eli tuloksen -1. Hän on kilpailussa jaetulla 22 sijalla.

Ilonen tyytyväinen

Mikko Ilonen oli tyytyväinen avauskierrokseensa.

- Hyvä kierros näin alkuun, täynnä tapahtumia, mistään kovin tasaisesta pelistä ei voi puhua, Ilonen kommentoi.

- Löin paljon hyviä lyöntejä. Huonoja tuli myös, mutta onnistuin paikkaamaan ne. Alusta loppuun asti oli levollinen mutta valpas olo, suomalainen kertoi.

Ilosen ryhmä starttaa perjantaina Suomen aikaa klo 12.23.

- Hyvä fiilis lähteä huomiseen. Tykkään enemmän pelata aamupäivällä, Ilonen pohti.

STT-YLE

Suosittelemme