Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Saksan ralliin odotellaan lähes 200 000 katselijaa

Avaa Yle-sovelluksessa

Viikonvaihteessa ajettava Saksan ralli on ralliautoilun MM-sarjan tulokas. Se on samalla MM-sarjan ensimmäinen uusi osakilpailu sitten Kyproksen rallin, joka tuli sarjaan vuonna 2000. Saksan rallin tieltä sarjasta väistyi Portugalin ralli.

Saksalla on pitkät perinteet ralliautoilussa. Lajin tunnetuin saksalaishahmo on takavuosien kaksinkertainen maailmanmestari Walter Röhrl, joka on yksi kilpailun suojelijoista.

Viime vuosina Saksan menestynein ralliautoilija on ollut Skoda-tallista täksi kaudeksi Hyundaille siirtynyt Armin Schwarz. Hän tuli MM-ralleihin 1980-luvun lopussa kovalla ryminällä, mutta on sittemmin pystynyt voittamaan vain yhden MM-osakilpailun.

Schwarzin lisäksi saksalaisfanit voivat viikonvaihteessa hurrata Skoda-tallissa kisan ajavalle Matthias Kahlelle ja Fordia kuskaavalle Armin Kremerille.

Kahl on hallitseva Saksan mestari ja ajaa viikonvaihteessa ensimmäisen kilpailunsa MM-sarjan tehdastallissa. Kremer on Euroopan mestari ja kilpailee yksityistiimin laskuun Fordin WRC-autolla.

Saksan rallin reitillä nähdään myös viime vuosina aavikkoralleissa hyvin menestynyt saksalainen naiskuljettaja Jutta Kleinschmidt, joka ajaa nolla-autoa.

Subarun puolestaan ajattaa Saksan rallissa tehdastallissaan itävaltalaista Achim Mörtleä.

Reitille luvassa sadetta

Rallin järjestäjät odottavat reitin varrelle reilua 200000 katselijaa. Etukäteisjärjestelyissään saksalaiset ovat onnistuneet erinomaisesti.

Järjestelyjen mahdollisena pullonkaulana pidetään liikenteen ruuhkautumista kisareitillä. Katsojien intoa saapua erikoiskokeille saattaa hillitä sää.

Perjantaiksi on luvattu kuurosateita, lauantaiksi kovempaa sadetta ja sunnuntaille puolipilvistä.

STT

Suosittelemme