Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Säkkisen laaja työkokemus ratkaisi

Kemi-Tornio alueen kuntajakoselvittäjäksi ehdolla olevan Suomussalmen kunnanjohtajan Timo Säkkisen laaja työkokemus ratkaisi sen, että hänen puoleensa käännyttiin, perustelee Kemi-Tornio kehittämiskeskuksen toimitusjohtaja Martti Ruotsalainen.

Avaa Yle-sovelluksessa

Säkkisellä on pitkä kokemus kunta-alalta ja maakuntahallinnosta. Lisäksi hän on ollut kehittämässä Kainuun hallintokokeilua, mikä osaltaan vaikutti yhteydenottoon Suomussalmelle

- Kyllä se painoi aika paljon tässä vaa'assa, koska Kainuu on kuntarakenteeltaan samantyyppinen kuin Kemi-Tornio alue ja ongelmat ovat hyvin samanlaisia kuin täällä, sanoo Martti Ruotsalainen.

Ruotsalaisen mukaan Kainuun mallin tyyppinen ratkaisu on ollut aikaisemmin esillä Kemi-Torniossakin.

- Uskon, että Säkkinen lähtee avoimesti selvittämään tätä toimeksiantoa aivan kuten ministeriö on edellyttänyt eikä aja mitään mallia härkäpäisesti.

Kemi-Tornio alueen kunnat päättävät kuntajakoselvittäjästä joulukuussa. Säkkinen on valmis aloittamaan selvitysmiehenä helmikuussa.

Ruotsalaisen mukaan kuntajakoselvittäjä ei voi olla paikallinen eikä alueelta kotoisin oleva henkilö. Selvitysmieheksi esitettiin aiemmin myös Kittilän eläköityvää kunnanjohtajaa Seppo Maulaa. Maula ei kuitenkaan kelvannut Torniolla ja Tervolalle, koska hän on syntyjään Keminmaasta.

Suosittelemme sinulle