Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

San Antonio harppasi kohti NBA-finaaleita

Avaa Yle-sovelluksessa

San Antonio pesi Dallasin koriluvuin 102-95 ja otti ison askeleen kohti NBA-finaaleita. Spurs johtaa ottelusarjaa voiton 3-1 ja on enää voiton päässä kauden huipennuksesta. Tim Duncan oli jälleen Spursin tukipylväs 21 pisteellä, 20 levypallolla ja 7 syötöllään.

San Antonion Tim Duncan ei paljon viihtynyt vaihtopenkillä. Peliaikaa kertyi voittopelissä 44 minuuttia.

Dallas johti vielä puoliajalla, kun se sai kahden miehen vartioinnilla Spurs-torni Tim Duncanin kuriin.

Kolmannen neljänneksen lopussa San Antonio kuitenkin repäisi tehojakson 17-4, josta Mavericks ei enää toipunut.

Dallas nousi parhaimmillaan kahden pisteen päähän, mutta San Antonio oli loppuhetkillä riittävän kylmähermoinen ja teki paikoistaan tarvittavat korit.

Spurs-valmentaja Gregg Popovich antoi kehuja myös häviäjille. - Dallas nousi lopussa jo aivan ihollemme. He eivät antaneet meille mitään ilmaiseksi. Siksi he voittivatkin runkosarjassa 60 peliä ja ovat aina pirunmoinen vastustaja kenelle tahansa, Popovich sanaili.

Dallasin piiskuri Don Nelson kertoi, että hänen joukkueensa teki parhaansa ilman Dirk Nowitzkia ja Shawn Bradleytä.

- Esityksemme oli ihan hyvä joitakin pikkujaksoja lukuunottamatta. Uskoin vakaasti, että nousemme lopussa vastustajan pihdeistä. Niin ei vain tällä kertaa käynyt, pettynyt Nelson totesi.

Tony Parker (25 pistettä) ja Emanuel Ginobili (21 p) pitivät San Antoniota pelissä mukana kahdella avausneljänneksellä, jolloin Duncanilla oli suuria vaikeuksia korinteossa.

Dallasin teho lepäsi 25 pistettä heittäneiden Michael Finleyn ja Steve Nashin sekä Nick Van Exelin (22 p) harteilla. Tehotrion heittokäsi ei kuitenkaan käynyt kuumana viimeisellä neljänneksellä, jolloin kotiyleisö janosi lisäpisteitä.

Dallas kaipasi polvivaivaista tähteään Dirk Nowitzkia, joka oli sivussa. Saksalaispelaajan polvivamma ei ole vakava, mutta hänen pelaamisestaan keskiviikkoaamun ottelussa ei ole vielä tietoa. Dallas pelaa silloin selkä seinää vasten kauden tärkeimmän vieraskamppailunsa.

- Vaikka tilanne näyttääkin meidän osaltamme hyvältä, täytyy meidän pelata jatkossa kuin finaalit olisivat vielä tosi kaukana. Nyt ei ole varaa asennevammaan, Duncan peräsi.

YLE - AP

Suosittelemme sinulle