Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Grönholmille katkera keskeytys

Avaa Yle-sovelluksessa

Marcus Grönholmin kilpailu päättyi onnettomasti ek 8:n jälkeiselle siirtymätaipaleelle. Hallitseva maailmanmestari oli kilpailussa kolmantena hyvissä hyökkäysasemissa 15,8 sekuntia johtavasta Märtinistä.

Marcus Grönholmin ralli päättyi katkeraan keskeytykseen.

Grönholmin Peugeot'n bensapumppu vaurioitui ensimmäisen päivän röykytyksessä sen verran pahasti, että auto jäi illan viimeiselle siirtymätaipaleelle, kuuden kilometrin päähän huoltokeskuksesta.

- Tämä on tosi turhauttavaa. Yritimme kaikkemme. Tiesimme, että tankissa oli polttoainetta, mutta emme saaneet syötettyä sitä koneeseen, Grönholm murehti.

Hän oli viime vuonna Akropolis-rallissa toinen. Kolme aiempaa yritystä vuodesta 1999 lähtien olivat tuottaneet tuloslistalle pelkkiä keskeytyksiä.

Grönholmin epäonni avasi tien MM-sarjaa johtavalle Richard Burnsille. Erikoiskoe 3:lla penkkaan ajanut, vaisusti esiintynyt britti jäi Rovanperän ja Grönholmin ek-ajoista tasaisesti. Grönholmin keskeytyksen jälkeen Burns nousi kokonaiskilpailussa yhdeksänneksi, kymmenen sekunnin päähän kahdeksantena olevasta Skodan Didier Auriolista. MM-ralleissa kahdeksalle parhaalle jaetaan pisteitä.

Johtavasta Märtinistä Burns on jäljessä minuutin ja 29,7 sekuntia.

Rovwenperä myötätuulessa

Kreikan MM-rallissa aurinko paistoi perjantain avauspäivänä kirkkaasti Harri Rovanperälle. 38-vuotias jyväskyläläinen on hyvällä iskuetäisyydellä voittamaan uransa toisen MM-kilpailun.

Rovanperän tämänastinen täysosuma tuli helmikuussa 2001. Hän voitti tuolloin Ruotsin MM-rallin. Kreikan MM-rallissa Rovanperä on ollut parhaimmillaan kolmas kesällä 2001. Viime vuonna Kreikasta heltisi neljäs tila.

Rovanperä on 4,8 sekunnin päässä kilpailua johtavasta Fordin Markko Märtinistä. Suomalaisen värkeissä on varaa parempaankin. Siitä kielivät kolme erikoiskokeilla 3-5 ajettua pohja-aikaa.

Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Rovanperän vauhtia hidasti jonkin verran rengasvalinta.

- Täysillä yritin kahdella ensimmäisellä pikikselläkin, mutta en ollut leikkauttanut renkaita tarpeeksi. Erikoiskokeilla ei tien pinta ollut niin puhdas kuin olin etukäteen ajatellut. Pito kärsi, Rovanperä ruoti.

Hän vaihtoi myöhemmin päivällä eri tavalla kuvioidut kumit. Pito löytyi, ja vauhti parani.

- Ihan hienosti meni. Saimme vauhdin päälle, hän lisäsi.

Yleisöerikoiskoe 8 ajatettiin kilpailijoilla läpi muodon vuoksi. Ek:n tuloksia ei kokonaiskilpailuun kelpuutettu, koska sakea pöly esti kilpailijoiden näkyvyyden.

Järjestäjät kastelivat 2,25 kilometrin mittaista erikoiskoetta pölyä sitoakseen, mutta lopputulos oli ajajien kannalta huono.

- Sen kastelun jälkeen oli kuin olisi ajanut peilikirkkaalla jäällä, Rovanperä kuvaili liukkaita ajolinjoja.

Rovanperälle myötätuuli tulisi tarpeeseen. Hänen sopimuksensa Peugeot'n kanssa on tämän kauden jälkeen katkolla.

STT

Suosittelemme sinulle