Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Scott ja Lafeber kärjessä Malmön golfissa

Avaa Yle-sovelluksessa

Australian Adam Scott ja Hollannin Maarten Lafeber jakavat kärkipaikan golfin Euroopan-kiertueen kilpailussa Malmössä, kun takana on kolme kierrosta.

Mainiosti putannut Scott selvitti lauantaina kierroksensa 67 lyönnillä, viisi lyöntiä alle kentän mittatuloksen. Uransa ensimmäistä Euroopan-kiertueen voittoa tavoittelevan Lafeberin kolmas päivä sujui 69 lyönnillä.

Yhteistuloksessa 208 lyöntiä (-8) oleva kaksikko on kahden lyönnin karkumatkalla muista. Kolmannen sijan jakaa neljä pelaajaa: Englannin Nick Dougherty, Luke Donald, Steve Webster sekä Ruotsin Carl Pettersson. Heistä etenkin Dougherty sai harmitella päiväänsä, sillä 74 lyönnin tulos pudotti hänet johtoasemasta takaa-ajajaksi.

Scott on tehnyt lujasti töitä puttipelinsä parantamiseksi, ja työn hedelmät näkyvät Barsebäckin kentällä. 23-vuotias australialainen ei ole joutunut turvautumaan kolmeen puttiin yhdelläkään viheriöllä. Myös Lafeberin putteri toimi. 28-vuotias hollantilainen upotti reilun kahdeksanmetrisen putin viimeisellä viheriöllä ja nousi jakamaan kärkisijaa.

Meunier Lebouc golfin naisten Britannian avoimen kärjessä

Ranskan Patricia Meunier Lebouc johtaa niukasti kolmen kierroksen jälkeen golfin naisten Britannian avointa mestaruuskilpailua. Meunier Lebouc käytti lauantaina par 72 -kentällä 67 lyöntiä ja on yhden lyönnin edellä toisena olevia Yhdysvaltain Wendy Wardia ja Etelä-Korean Se Ri Pakia. Ward ja Se Ri Pak tekivät lauantaina kierrostuloksen 69.

Meunier Lebouc voitti kauden ensimmäisen major-turnauksen Kaliforniassa maaliskuussa, kun hän summasi 206 lyöntiä eli -10-tuloksen. Maailmanlistan ykkönen Ruotsin Annika Sörenstam on kauden neljännessä major-kilpailussa hyvissä asemissa neljäntenä vain kaksi lyöntiä johtotuloksesta. Sörenstam teki lauantaina 15 par-tulosta, kaksi birdietulosta sekä eaglen eli käytti 68 lyöntiä.

Kolmannella kierroksella kärkipelaajista epäonnisin oli USA:n Heather Bowie, joka teki tuplabogeyn 11:nnellä par 5 -reiällä. Jälkimmäinen lenkki sujui muutenkin vaisusti, sillä par-lukemien lisäksi amerikkalaisen tulosta heikensivät reikien 14 ja 18 bogeyt. Perjantain jälkeen kilpailua johtanut Bowie kulutti kaikkiaan 74 lyöntiä ja putosi jaetulle kuudennelle sijalle.

STT-REUTERS-AP

Suosittelemme