Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Märtin kärjessä perjantain jälkeen

Avaa Yle-sovelluksessa

Virolainen Ford-kuljettaja Markko Märtin johti Jyväskylän MM-rallia perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Iltapäivän kärjessä kaasutellut Marcus Grönholm menetti johtonsa 9. ek:lla.

Markko Märtin oli perjantain päätteeksi rallin kärjessä.

Grönholm avasi hyvin 5. ek:lla eli Lankamaalla.

- Ajamme tällä hetkellä aivan liian kovilla renkailla, ja pito heikkenee. Renkaat ovat kuin uudet, vaikka takana on 23 km:n taival, Grönholm ihmetteli Lankamaan jälkeen.

Richard Burns hävisi Lankamaan ek:lla Grönholmilla vain 0,7 sekuntia. Britti uskoi vauhtinsa paranevan avauspäivän viimeisillä erikoiskokeilla.

- Kärsimme tietysti lähtöpaikastamme (ensimmäisenä). Tunnen iltapäivän ek:t aamun pätkiä paremmin, Burns kommentoi.

Laukaa: Märtinin vuoro iskeä

Marcus Grönholmin ja Markko Märtinin kaksintaistelu tarjosi jännitystä myös Laukaan pikataipaleen katsojille.

Märtinin Ford Focus kulki 2,2 sekuntia Grönholmin Peugeot 206:ta rivakammin, ja Märtin nousi Laukaan jälkeen vain puolen sekunnin päähän inkoolaisesta.

Harri Rovanperä jäi Laukaan sadesäässä kymmenen sekuntia Märtinin vauhdista. Aamun ongelmien seurauksena Rovanperä ajoi lähes 25 minuutin päässä kärjestä.

- Peli on osaltani ohi, ja fiilis jäi Jukojärvelle. Ohjaus on yhä hajalla, ja Ruuhimäen jälkeen remontti on tarpeen, Rovanperä sanoi alakuloisena.

Rankkasade teki hyvää Burnsille

Ruuhimäen erikoiskokeen rankkasade oli toivesää Richard Burnsille. Ruuhimäessä irtosora ei enää kärkiautoja vaivannut, ja Burns porhalsi ek:n ykköseksi.

Burns oli ensimmäinen kuljettaja, joka onnistui kukistamaan rallia hallinneet Marcus Grönholmin ja Markko Märtinin.

Grönholm kärsi Burnsille tappiota kolme sekuntia ja Märtin noin viisi sekuntia. Näin Grönholm johti rallia Ruuhimäen jälkeen 2,4 sekunnin erolla Märtiniin.

Europarlamentaarikko Ari Vatanen oli avauspäivänä hyvässä vauhdissa. Vatanen jäi Ruuhimäen kärjestä 25 sekuntia ja kaasutteli 20. sijan tienoilla.

Märtin jälleen nopein Jukojärvellä

Markko Märtin kaasutteli Fordillaan kärkivauhtia myös Jukojärven uusintakierroksella.

Märtin nujersi Marcus Grönholmin 1,6 sekunnilla ja kiri 0,8 sekunnin päähän rallia johtaneesta Grönholmista. Aamupäivällä päivällä Grönholm ja Märtin tykittivät Jukojärvellä täsmälleen saman ajan.

Janne Tuohino ja Mikko Hirvonen tekivät avauspäivänä kelpo tuloksia Fordilla. Jukojärvi kakkosen jälkeen Tuohino oli yhdeksäntenä, Hirvonen sijalla 11.

- Meillä juuttui tällä pätkällä kaasu pohjaan, ja järjestelmä täytyi vaihtaa keskellä pikataivalta manuaaliseksi.

Grönholm taipui Kruununperässä

Suomen MM-rallin kärkipaikka vaihtui vielä kertaalleen perjantai-iltapäivän päättäneellä Kruununperä kakkosella. Markko Märtin nousi rallin ykköseksi 2,7 sekunnin erolla Marcus Grönholmiin.

- Ajoimme kiveen Jukojärvellä, ja auton aurauskulmat olivat edelleen sekaisin. Tulimme niin kovaa kuin pääsimme, mutta Märtin ajoi kovempaa, Grönholm totesi.

Päivän viimeinen erikoiskoe oli Killerin 2 km:n mittainen yleisöerikoiskoe. Grönholm ajoi pohjat, mutta Märtin hävisi vain 0,1 sekuntia.

Ari Vatanen kurvaili rallissa 19:ntenä. 51-vuotias Vatanen seurasi tyytyväisenä sijoituksiaan päivän erikoiskokeilla.

- Eilen kastettiin varpaat veteen, ja tänään kokeiltiin jo vähän käsipohjaa, Vatanen vitsaili tuttuun tyyliinsä.

YLE

Suosittelemme sinulle