Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Nieminen ei pyri OK:n johtoon

Avaa Yle-sovelluksessa

Kolme vuotta sitten Veikkauksen toimitusjohtajaksi valittua Risto Niemistä pidettiin suurimpana suosikkina Olympiakomitean johtoon. Laajasta kentän tuesta huolimatta Nieminen on päättänyt kieltäytyä kunniasta. Myös Anssi Rauramo ei aio pyrkiä OK:n johtoon.

Nieminen kertoi Urheiluruudulle, että hänellä on tarpeeksi haasteita nykyisessäkin työssään.

Niemisen lisäksi myös Helsingin liikuntajohtaja Anssi Rauramo vahvisti tänään, ettei aio asettua ehdolle.

- Olen saanut eri urheilujärjestöiltä ja urheiluihmisiltä lukuisia miellyttäviä yhteenottoja, joissa minua on pyydetty asettumaan viralliseksi puheenjohtajaehdokkaaksi, Rauramo kertoi.

- Katson kuitenkin asiaa tarkasti harkittuani, ettei nykyinen työni Helsingin kaupungin liikuntajohtajana anna ajallisia mahdollisuuksia puheenjohtajatehtävän asianmukaiseen hoitamiseen. Haluan keskittyä täysipainoisesti helsinkiläisten liikunta-asioiden kehittämiseen, Rauramo jatkoi.

Saman päätöksen teki Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola, joka sanoi Urheiluruudulle tavoittelevansa valtuuskunnan puheenjohtajuutta.

Hiihtoliiton on väitetty jo nimenneen ehdokkaakseen puheenjohtajansa Seppo Rehusen, mutta asiasta päätetään vasta ensi viikolla. Hiihtoliiton vähimmäistavoitteena on saada Rehuselle hallituspaikka. Hiihtoväen päätöstä odottaa myös kansanedustaja Marjo Matikainen-Kallström, joka neljä vuotta sitten jäi puheenjohtajakisassa täpärästi toiseksi.

Matikainen-Kallströmin ohella miettijöiden joukkoon lukeutuvat myös nykyinen puheenjohtaja Tapani Ilkka sekä SUL:n puheenjohtaja Ilkka Kanerva. Myöskään Sitran yliasiamies Esko Aho ei vielä tänään kertonut, onko hän käytettävissä.

Kun vaaliin on aikaa vain kuukausi, on varmojen ehdokkaiden lista kovin lyhyt. Toistaiseksi suostumuksensa ovat antaneet vain kansanedustaja Arto Bryggare ja ex-painija, diplomi-insinööri Jukka Rauhala.

Varsinkin Tapani Ilkan tukijoukot lienevät mielissään Niemisen poisjäännistä. Jos uusia ehdokkaita ei ilmaannu, on 16 vuotta olympiakomiteaa johtanut Ilkka vahvoilla viidennelle kaudelleen.

Puheenjohtaja valitaan Olympiakomitean syyskokouksessa 17. marraskuuta

YLE-STT

Suosittelemme