Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Asuntokauppa käy Oulun seudulla

Asuntojen kysynnän ja tarjonnan epätasapaino voi nostaa hintoja, jotka laskuodotuksista huolimatta ovat Oulun alueella pysyneet vakaina.

Asuntonäyttö
Suomessa asuntokauppojen lukumäärä lisääntyi 4,2 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Asuntokauppa käy Oulun alueella kiivaana. Oulun OP-Kiinteistökeskuksen mukaan kysytyimmistä asunnoista eli yksiöistä, kaksioista ja pienistä perheasunnoista alkaa olla jo puutetta.

Myyntiin tulevien asuntojen määrä on vähentynyt, ja uuden vapaarahoitteisen asuntotuotannon määrä laskenut. Oulussa ja lähikunnissa oli syyskuussa myynnissä vajaat kuusisataa uutta asuntoa.

Asuntokauppa käy taantumankin aikana erittäin vilkkaana. Asuntojen hintojen lasku pysähtyi keväällä ja hinnat kääntyivät nousuun. Tästä huolimatta kotitalouksien nostamien uusien asuntoluottojen määrä on jäänyt viime vuotta pienemmäksi.

Oulun OP:n toimitusjohtaja, kauppaneuvos Timo Levo kertoo tilanteen Oulun asuntomarkkinoilla olevan yhtenevä valtakunnallisen tilanteen kanssa.

- Kotitalouksien nostamat lainamäärät ovat pienentyneet. Moni lienee luopunut ajatuksesta siirtyä suoraan suureen ja kalliiseen kotiin. Varsinkin omakotitalosta haaveilevat ovat tulleet aikaisempaa varovaisemmiksi.

Suosittelemme