Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Tiisanoja jäi 15 senttiä pronssista

Kuulantyöntäjä Ville Tiisanoja ylsi hallikauden parhaaseen tulokseensa 20,36 EM-hallikisojen kuulan loppukilpailussa Madridissa. Tulos riitti neljänteen sijaan ja eroa pronssia työntäneeseen Espanjan Manuel Martineziin jäi 15 senttiä.

Avaa Yle-sovelluksessa

EM-kultaa sai avaustyönnöllään 21,19 työntänyt Tanskan Joachim Olsen. Hollannin Rutger Smith nappasi hopeaa tuloksella 20,79.

Kuulantyöntäjä Ville Tiisanojan puhti riitti Madridin EM-hallikilpailujen finaalissa neljänteen sijaan. Tasaisen sarjan työntänyt Tiisanoja pukkasi parhaallaan 20,36.

Suoritus oli kuitenkin hyvä. Viime syksynä selkäänsä potenut Tiisanoja ei ole varsinaisesti satsannut hallikauteen, mutta jäi vuoden takaisesta halliennätyksestään vain 20 senttiä.

Hänen paras tuloksensa syntyi viidennellä kierroksella, kun finaalin isoista miehistä enemmistö alkoi jo hyytyä. EM-pronssiin ja kolmanneksi sijoittuneeseen Espanjan Manuel Martineziin jäi matkaa 15 senttiä.

- Tulos oli ihan hyvä. Silti koko ajan tuntui, että jotain jäi puuttumaan, Tiisanoja sanoi.

Hän paransi kolmen vuoden takaisista Wienin EM-hallikisoista sijoitustaan yhdellä. Vuoden 2003 MM-hallikisoissa Tiisanoja sijoittui neljänneksi.

- Tilanne on hyvä siihen nähden, että olen antanut selän parantua rauhassa. Kesän kilpailukauden alkuun on kolme kuukautta. Jos teen asiat oikein, paljon on tehtävissä, Tiisanoja viittasi elokuussa Helsingissä järjestettäviin MM-kisoihin.

Tanskan Olsen pani muille luun kurkkuun jo avauskierroksella. Tanskalaisen ensimmäisessä työnnössä kuula kaarsi kauden eurooppalaiseen kärkitulokseen 21,19. Kilpailun hämmentäjä oli toiseksi työntänyt Hollannin Rutger Smith. Hän paransi ennätyksekseen 20,79 ja pukkasi neljästi vähintään 20,50.

Smith, 24, on kerännyt meriittiä nuorten arvokisoissa, mutta yllätys hänen EM-hopeansa ilman muuta oli. Hollantilaisen kauden paras ennen EM-hallikisoja oli 20,00.

Hannulalta kauden heikoin juoksu

Naisten 60 metrin loppukilpailussa Heidi Hannulan tehtäväksi jäi kahdeksantena noukkia jäännössija. Kehnon lähdön saanut Hannula kulutti aikaa 7,44, kun esimerkiksi perjantain alkuerässä hän pinkoi ennätystään sivuten 7,28.

Belgian Kim Gevaert vei odotetusti voiton ajalla 7,16 imussaan Kreikan Yeroyia Koklsni ja Maria Karastamati. Neljänneksi sijoittunut Venäjän Maria Bolikova viipyi 7,29, ja siihen Hannulalla olisi onnistuessaan ollut mahdollisuudet.

- Harmittaa. Tämä oli pohjanoteeraus. Talven heikoin juoksu osui tähän kilpailuun, Hannula puhisi. Hän kiisti jännittäneensä uransa ensimmäistä kansainvälistä arvokisafinaalia.

- Ei se sitä ollut. Nukuin vaan lähdössä. Olin vielä valmiit-asennossa, kun lähtölaukaus jo tuli. Mutta ei se ole selitys. Pitäisi vaan olla hereillä, 25-vuotias Hannula sanoi.

Hän pinni parhaat juoksunsa ennen loppukilpailua. Siksi suuhun jäi kitkerä maku. Kokonaisuutena oululaisen EM-kisaviikonloppu oli kuitenkin onnistunut.

- Muuten täällä meni yli odotusten, mutta odotin itseltäni finaalissa huomattavasti enemmän. Hannula jatkaa huhtikuun puolivälissä ulkomaanleirille Yhdysvaltain Floridaan. Hän leireilee myöhemmin keväällä myös Espanjassa.

Suosittelemme