Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Lumituisku perui miesten syöksyharjoitukset

Lumisade, kova tuuli ja sumu pakottivat alppihiihdon maailmancupin finaalien järjestäjät perumaan tiistaiksi suunnitellun miesten syöksylaskuharjoituksen Sveitsin Lenzerheidessa.

Avaa Yle-sovelluksessa

Samalla koko finaalitapahtuman aikataulu uhkasi mennä uusiksi, sillä Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n säännöt edellyttävät vähintään yhtä virallista syöksyharjoitusta ennen kilpailua, joka oli määrä laskea keskiviikkona.

Järjestäjien ainoaksi vaihtoehdoksi jäänee miesten syöksyharjoituksen järjestäminen keskiviikkona ja itse kilpailun siirtäminen torstaiksi, joka on merkitty alkuperäiseen aikatauluun sekä miesten että naisten supersuurpujottelun kilpailupäiväksi.

Miesten supersuurpujottelu siirtyisi samalla perjantaiksi, joka on varapäivä. Lauantaina ja sunnuntaina kisaohjelmassa ovat suurpujottelut ja pujottelut. Naisten syöksylaskun järjestämiselle keskiviikkona ei ole muita esteitä kuin sään mahdollisesti aiheuttamat. Naisten kaksi syöksyharjoitusrupeamaa piti mahduttaa maanantaiksi huonon sään takia. Itävaltalainen Michael Walchhofer johtaa miesten syöksycupia 93 pisteen erolla amerikkalaiseen Bode Milleriin, joka tavoittelee maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa.

Syöksyn peruminen voisi päästää tekniikkalajeissa Milleriä paremmin pärjänneen itävaltalaisen Benjamin Raichin cup-mestariksi. Naisten syöksycupissa itävaltalainen Renate Götschl johtaa Saksan Hilde Gegriä 32 pisteellä.

Suosittelemme