Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Fenkolissa maukkaan makkaran salaisuus

Fenkoli on selvästi aliarvostettu mauste. Se on hyvä mauste kalalle ja italialaiset tietävät sen olevan ykkösmauste makkarassa.

Tämä vati tyhjenee hetkessä. Sen sai Stefano huomata.
Tämä vati tyhjenee hetkessä. Sen sai Stefano huomata. Kuva: YLE / Lassi Lähteenmäki
Avaa Yle-sovelluksessa

Turun pääkirjaston sisäpihalla Café Sirius -ravintolaa pyörittävä Stefano Glorioso oli kiireinen mies kun makkarakurssi alkoi.

Tusinan verran Turun Valkosipulin Ystävien yhdistyksen jäseniä tuppasi Stefanon keittiöön.

Stefano on kotoisin Italiasta, joten makkara tehtiin kurssilla italialaiseen tapaan.

Kurssi oli yksi 20-vuotisjuhliaan viettävän yhdistyksen juhlatapahtumista.

Suolaa, pippuria ja fenkolia

Italialaisen makkaran resepti on aika pelkistetty. Jauhetun sianlihann sekaan kipataan suolaa, pippuria, fenkolinsiemeniä ja vähän vettä. Tällä kurssilla mukaan heitettiin tietysti myös valkosipulia.

Massan tunkeminen luonnonsuoleen onnistuu vikkelästi kun käytössä on tarkoitukseen suunniteltu laite.

Makkaran voi kypsentää pannulla, grillissä tai uunissa. Stefanon keittiössä hommaan valjastettiin uuni. Samalle uunivadille laitettiin kypsymään raakoja perunanlohkoja.

Valkosipuliväki oli yhtä mieltä siitä, että lopputulos oli erinomainen. Herkku vei kielen mennessään.

Suosittelemme