Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Katuratakilpailu Helsinkiin?

AKK Sports Oy on solminut aiesopimuksen World Touring Car Championshipin kanssa katuratakilpailun saamiseksi Suomeen ja Helsinkiin vuosina 2006 - 2008. Kilpailun ajankohdaksi on suunniteltu kesäkuun ensimmäistä viikonloppua.

Avaa Yle-sovelluksessa

FIA World Touring Car Championship, kutsumanimeltään WTCC, on touring- autojen MM-sarja, joka järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Osallistujia sarjaan on jo ensimmäisenä vuonna ilmoittautunut 33 ja mukana on 6 eri autonvalmistajaa.

- Sarja on ehdottomasti ratapuolen kovin tuote heti Formula 1:n jälkeen, ja sen tulevaisuus näyttää erittäin hyvältä, AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Mahonen toteaa.

- Nyt tietysti alkaa suuri työ erityisesti Helsingin kaupungin ja muiden intressiryhmien kanssa, jotta saadaan kaikki tarvittavat päätökset kilpailun mahdollistamiseksi. Kilpailu olisi tarkoitus järjestää Sörnäisissä, suurin piirtein samalla radalla missä ajettiin katuratakisoja 90-luvun alussa, Mahonen jatkaa.

- Helsinkiin kaivataan hyviä kesätapahtumia. Autojen katuratakilpailu on kaupungissa jo perinteenä, ja asiasta on saatu jo aikaisemmin ennakkovaroitusta. Tutkimme nyt mahdollisuutta toteuttaa kilpailu hyvässä yhteistyössä, liikuntajohtaja Anssi Rauramo Helsingin kaupungilta kertoo.

Suosittelemme