Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Klingan ja Rauramon paidat Kisahallin kattoon

Liigakartalle palannut ToPo kunnioittaa ennen ottelua kahta ikoniansa. Kari-Pekka Klingan (6) ja Anssi Rauramon (7) jo aiemmin jäädytetyt pelipaidat nousevat lauantaina Kisahallin kunniapaikoille, kun Torppa avaa kotikautensa Espoon Honkaa vastaan.

Avaa Yle-sovelluksessa

Kisahallissa uransa pelanneet, ToPo-ikonit Klinga ja Rauramo, ovat lauantaina luonnollisesti paikalla juhlistamassa tilaisuutta.

Klingan ja Rauramon meriitit ovat huikeat

ToPo muistetaan varmasti parhaiten 1990-luvun kultaisista hetkistä sekä loistavista otteista Euroopan kentillä, jotka pitkälti painottuivat 19 vuotta ToPossa pelanneen Klingan ympärille.

ToPo on voittanut historiansa aikana yhdeksän Suomen mestaruutta sekä neljä Suomen cup-mestaruutta. Klinga oli voittamassa mestaruuksista kuutta ja Rauramo neljää. Tämän lisäksi seuran jokainen cup-voitto sijoittuu Klingan peliuran ajalle.

Rauramo pääsi nostamaan cup-pystiä kahdesti. SM-sarjan vuoden pelaajaksi Klinga valittiin kahdesti (1993 ja 1995) ja kaksi kertaa vuoden pelaajaksi urheilutoimittajien valinnoissa (1986 ja 1994).

Rauramo valittiin Suomen parhaaksi koripalloilijaksi vuosina 1977 ja 1978. Rauramo pitää lisäksi kärkisijaa peräkkäisissä otteluissa. Seiska-paita huseerasi vuosina 1974-86 peräti 385 ottelua peräkkäin.

Klinga ja Rauramo saavuttivat kultaa myös valmentajana, luotsaamalla ToPon A-pojat Suomen mestaruuteen vuonna 2001 yhdessä. Klingan ja Rauramon silloisista suojateista ToPon edustusjoukkueessa tänä päivänä pelaavat 22-vuotiaat Jussi Airas ja Vesa Linturi.

Suosittelemme