Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

NHL: Antti Laaksonen nosti Coloradon voittoon

Yön NHL-kierroksella yksi suomalainen nousi ylitse muiden. Antti Laaksonen oli valmis, kun hänen vuoronsa rangaistuslaukauskilpailun 7:nnellä kierroksella tuli. Laaksonen upotti vetonsa ainoana yrittäjistä ja vei osumallaan Colorado Avalancen 4-3-voittoon New Jersey Devilsistä.

Avaa Yle-sovelluksessa

- Vuoroni rangaistuslaukauksissa tuli niin myöhään, etten tuntenut mitään paineita. Kolmella ensimmäisellä laukojalla on kaikki paineet niskassaan, Laaksonen arvioi.

- Odottelussa oli se hyvä puoli, että minulla oli aikaa katsoa, mitä maalivahti Martin Brodeur teki. Hän meni jäihin joka harhautuksen jälkeen. Harhautin ja nostin rystyltä ylös, Laaksonen kertasi osumansa syntyä.

Farmivahti Coloradon toinen sankari

Ennen Laaksosta ratkaisua rangaistuslaukauskilpailussa pääsivät yrittämään Coloradon Joe Sakic, Marek Svatos, Milan Hejduk, Alex Tanguay, Pierre Turgeon ja Andrew Brunette.

Coloradon maalissa farmista tiistaina apuun kutsuttu Vitali Kolesnik torjui puolestaan Viktor Kozlovin, Brian Giontan, Scott Gomezin, Aleksander Mogilnyn, Sergei Brylin, John Maddenin ja Jamie Langenbrunnerin yritykset.

Colorado johti ottelua avauserän jälkeen 3-0, mutta menetti otettaan hiljalleen. Toisessa erässä New Jersey viimeisteli kaksi maalia, kolmannen erän 3-3-tasoitus syntyi ajassa 50.09.

Suosittelemme