Hyppää sisältöön

Tättähäärästä sankariksi yhdessä yössä

Mio on emäntänsä Anna Kaipion mukaan huomionkipeä, tättähäärä ja ennen kaikkea urhea. Viime heinäkuussa Miosta nousi naapuruston sankari, kun se herätti perheensä tulipalon jyllätessä naapuriasunnossa. Lauantaina Mio nimitetään sankarikoiraksi.

Sankarikoira Mio omistajansa kanssa
Kuva: YLE / Katri Rauska

Kuusi koiraa saa tänä vuonna Helsingin messukeskuksessa Suomen Kennelliiton sankarikoira-arvon. Suuri osa palkittavista koirista on tavallisia kotikoiria, vain yksi on poliisikoira.

Yksi arvonimen saajista on Lempäälässä asuva Mio, pitkäkarvainen collie. Mio herätti heinäkuussa omistajansa ja näin saatiin apu naapurin tulipaloon mahdollisimman pian. Kaikki saatiin tuolloin ulos ennen kuin palo alkoi levitä.

- Kävimme avomieheni kanssa nukkumaan kahdentoista maissa. Kahden aikaan Mio alkoi stepata sänkyni vieressä ja murista matalasti. Kielloista huolimatta hän jatkoi sitä.

Outo käytös herätti Anna Kaipion. Saatuaan silmänsä auki, hän huomasi ulkoa outoa valon kajoa.

- Lähdimme Mion kanssa katsomaan ja huomasin, että naapurin parveke oli täydessä tulessa. Mieheni teki hälytyksen palokunnalle ja minä lähdin herättämään muita naapureita, Kaipio kuvailee jännittävää yötä.

Maksalaatikkoa kermavaahdolla

Mio on omistajiensa silmäterä.

- Usein sanotaan, että koirat ovat emäntiensä näköisiä. En tiedä, olenko minä tartuttanut piirteitäni Mioon vai toisinpäin. Se on sellainen tättähäärä ja kovin huomionkipeä. Tykkää olla huomion keskipisteenä, iso sylikoira. Ihana ja urhea. Tukkanikin olen yrittänyt värjätä samanväriseksi kuin Miolla, Mion emäntä Anna Kaipio nauraa.

Kaipio lupaa järjestää Miolle arvonimen kunniaksi juhlat, jossa sankarille tarjotaan herkkua: maksalaatikkoa kermavaahtokuorrutuksella.

Suosittelemme sinulle