Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Jonesin putki poikki, Kumpulaiselle 200. ottelu

Sarjajohtaja Joensuun Katajan pitkäaikainen vahvistus Clifton Jones ei ollut joukkueensa kokoonpanossa lievän polvivamman vuoksi, kun joensuulaiset löivät Kouvot keskiviikon Korisliiga-kierroksella.

Avaa Yle-sovelluksessa

Näin päättyi Jonesin peräti 232 ottelun mittaiseksi venynyt peräkkäisten otteluiden putki. Clifton Jonesin peräkkäisotteluiden putki alkoi helmikuussa 2002 Kataja-paidassa. 201-senttinen ja 29-vuotias Jones pelaa kuudetta kauttaan Korisliigassa, joista viisi Joensuussa.

Kaikkien aikojen listauksessa Jonesin 232 ottelun putki on 19. pisin. Aikanaan huomattavasti pienempiä kausikohtaisia ottelumääriä pelannut Anssi Rauramo pitää edelleen ykkössijaa pelattuaan 12 vuoden ajanjaksolla (1974-86) huikeat 385 ottelua peräkkäin.

Kumpulaisella mollivoittoinen juhlapeli

Jussi Kumpulainen pelasi siis 200. runkosarjaottelunsa keskiviikkona, mutta sai juhlaotteluunsa vähän juhlan aihetta. ToPo kärsi tappion paikallisvastustajalleen Hongalle ja Kumpulainen sai suihkukomennuksen kahden teknisen virheen jälkeen.

SM-tasolla Kumpulainen esiintyi ensi kertaa kasvattajaseuransa Kankaantaan Kisan riveissä ottelussa Pyrintö-KanKi 14. lokakuuta 1995.

204-senttinen ja 30-vuotias Kumpulainen on edustanut Suomessa KanKin ja ToPon lisäksi UU-Korihaita sekä Lappeenrannan NMKY:tä, jonka riveissä hän saavutti kaksi Suomen mestaruutta ja yhden Suomen cupin voiton. Urallaan hän on tehnyt runkosarjassa 1915 pistettä (keskiarvo 9,6) ja yhden pelin ennätys on 31 pistettä.

Kumpulainen on pelannut myös Saksan, Belgian ja Itävallan mestaruussarjoissa. Maaotteluita hänelle on kertynyt 30 miehissä ja 53 nuorissa.

Suosittelemme