Hyppää sisältöön

Media ei sittenkään hyssytellyt

Tiedotusvälineitä on usein syytetty maahanmuuttoon liittyvien ongelmien hyssyttelystä, mutta vuonna 2009 media nosti keskusteluun lukuisia vaikeita asioita.

YLE Uutiset kertoi esimerkiksi, että kantasuomalaiset vanhemmat ottavat lapsiaan pois kouluista, joissa maahanmuuttajien osuus on huomattavan suuri. Vanhemmat pelkäävät, että oppimisympäristö heikkenee, kun opetus etenee heikosti suomen kieltä taitavien tahtiin.

YLE Uutisoi myös muun muassa somalimiesten piilevästä moniavioisuudesta sekä siitä, että maahanmuuttajavanhemmat kaappaavat aiempaa useammin ”länsimaalaistuneita” lapsiaan omiin kotimaihinsa. Sveitsin minareetit kieltävä kansanäänestys löi laineensa myös Suomeen.

Suurta huomiota on herättänyt myös ruandalaista miestä vastaan Porvoossa käytävä, Suomessa ainutlaatuinen joukkotuhontaoikeudenkäynti, jossa oikeus matkusti Ruandaan kuulemaan todistajia.

Itäeurooppalaisten kerjäläisten olot ja lisääntynyt aggressiivinen kerjääminen puhuttivat etenkin Helsingissä, mutta myös valtakunnallisesti. Kouvolaa kuohuttaneet epäilyt veropetoksista ja laittoman maahantulon järjestämisestä Kiina-keskuksen ympärillä ylittivät niin ikään valtakunnallisen uutiskynnyksen.

Paikalliset uutiset kertoivat muun muassa suomalaisten ja maahanmuuttajien yhteenotoista Kemissä, räjähdyksestä vastaanottokeskuksen ulkopuolella Suomusjärvellä, pakolaisten ahdistelusta Lammilla sekä nuorten turvapaikanhakijamiesten häiriköinnistä Rovaniemellä.

Suosittelemme sinulle