Hyppää sisältöön

Avatar johdatti ennätysviikonloppuun Pohjois-Amerikassa

Pohjois-Amerikassa on tehty kaikkien aikojen viikonloppuennätys elokuvateattereissa. Yleisöä vetivät teattereihin etenkin elokuvat Avatar, Alvin ja pikkuoravat 2 ja Sherlock Holmes.

Kuva: 20th Century Fox

Pohjois-Amerikassa katsotuin elokuva toista viikonloppua perättäin oli James Cameronin Avatar, jonka lipputulot olivat 75 miljoonaa dollaria. Toiseksi eniten yleisöä keräsi ensi-illassa ollut Guy Ritchien ohjaama Sherlock Holmes. Sen lipputulot olivat yli 65 miljoonaa dollaria. Animaatio Alvin ja pikkuoravat 2 oli kolmanneksi katsotuin yli 50 miljoonan dollarin tuloilla.

Kaikkiaan 12 katsotuinta elokuvaa keräsivät lipputuloja 278 miljoonaa dollaria, mikä on kaikkien aikojen viikonloppuennätys Pohjois-Amerikassa. Edellinen ennätys 261 miljoonaa dollaria oli viime vuoden heinäkuulta, jolloin yleisöä teattereihin veti etenkin Batman-elokuva Yön ritari.

Lamasta huolimatta tästä vuodesta on tulossa kaikkien aikojen tuottoisin Pohjois-Amerikan elokuvateattereissa. Lipputuloja arvioidaan kertyvän 10,5 miljardia dollaria, mikä on yhdeksän prosenttia enemmän kuin vuonna 2008. Vaikka elokuvalippujen hinnat ovat nousseet, lippuja on myyty 1,4 miljardia kappaletta eli enemmän kuin ennätysvuonna 2006.

Suosittelemme sinulle