Hyppää sisältöön

Jukurit juhli ulkojäällä, SaPKo kaukalon laidalla

Historia ja nostalgia olivat väkevästi läsnä, kun SaPKo ja Jukurit kohtasivat Mestiksen ulkojääottelussa lauantaina Savonlinnan Kirkkopuistossa. Jukurit juhli jäällä ja SaPKo 80-vuotistaivaltaan kaukalon laidalla. Pisteet matkasivat Mikkeliin maalein 1-2.

Mestisottelua seurasi 2 995 silmäparia. Kirkkopuistossa ympäröivien kerrostalon porttikongeissa ja parvekkeilla oli muutama sata katsojaa lisää.

Edellisen kerran luonnonjäällä on Suomessa pelattu yhtä korkealla sarjatasolla 60-luvulla. SaPko pelasi edellisen kerran Kirkkopuistossa keväällä 1966 noustessaan silloiseen SM-sarjaan.

Seuraavana syksynä SaPKo siirtyi nykyisen jäähallin paikalle Talvisalon tekojäälle.

Ottelu pelattiin erinomaisissa olosuhteissa. Pakkasta oli viisi astetta ja kevyt lumisade hankaloitti peliä vain tovin. Kenttä jouduttiin puhdistamaan lumesta kertaalleen avauserän puolivälissä.

SaPKon puheenjohtaja Vesa Kutvonen hyrisi tyytyväisyydestä ottelun jälkeen.

- Pisteiden menetys oli tietysti harmi, mutta taloudellinen onnistuminen tarkoittaa sitä, että tämä kausi menee rahallisesti plussan puolelle.

Pelillisesti Jukurit oli niskan päällä kaksi erää. SaPKo painosti päätöserän, mutta ei päässyt hylättyä maalia lähemmäksi.

Maalintekijöitä tasaisessa ottelussa olivat Jukureiden Kory Baker ja Tuomo Jormakka sekä SaPKon Jani Väänänen.

Suosittelemme sinulle