Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Ministeri Wallin myönsi 300 ansioristiä ja -mitalia

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt yhteensä 300 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin yksitoista, ansioristejä 29, ansiomitaleja kullatuin ristein 88 ja ansiomitaleja 172 kappaletta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat vankilanjohtaja Esko Aaltonen (Hämeenlinna), päätoimittaja Antti Arponen (Lappeenranta), filosofian tohtori Timo Kenakkala (Oulu), liikuntavastaava Lasse Komulainen (Tampere), varatuomari Jaana Linna-Laiho (Valkeakoski), kansanedustaja Olli Nepponen (Mikkeli), opetusneuvos Rainer Pietilä (Rovaniemi), liiketoimintajohtaja Antti Pihlakoski (Espoo), liikuntajohtaja Anssi Rauramo (Helsinki), toiminnanjohtaja Jorma Savola (Kirkkonummi) ja diplomi-insinööri Timo Tilli (Espoo).

Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle. Opetusministeriön omaksuman käytännön mukaisesti urheilun huomionosoituksia ei myönnetä alle 40-vuotiaille.

Käytäntönä on, että ansiomerkit myönnetään Ivar Wilskmanin syntymäpäivänä, 26. päivänä helmikuuta.

Suosittelemme