Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 13 vuotta vanha

Eposta kärynnyt pyöräilijä: Joukkueen lääkäri valvoi toimintaa

Marraskuussa vuonna 2008 kahden vuoden kilpailukiellon dopingin käytöstä saanut pyöräilijä Bernhard Kohl syyttää Gerolsteiner-tallinsa sen aikaista lääkäriä systemaattisesta dopingohjelmasta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Itävaltalaiselle Kurier-lehdelle antamassaan haastattelussa Berhard Kohl kertoi lääkäri Mark Schmidtin olleen kiinteästi tekemisissä dopingia käyttäneiden pyöräilijöiden kanssa.

27-vuotias Kohl on myöntänyt käyttäneensä itsekin kiellettyjä aineita vuoden 2008 Ranskan ympäriajossa. Tourilla mäkikilpailun voittanut ja kokonaiskilpailussa kolmanneksi sijoittunut itävaltalainen jäi kiinni uuden sukupolven epo-hormonin ceran käytöstä ja menetti samalla Ranskan ympäriajon tuloksensa.

- Joukkueen lääkäri, Mark Schmidt auttoi minua. Hän oli se, joka valvoi dopingin käyttöä, Kohl sanoi kertoen Schmidtin valvoneen hänen hematokriittitasoaan ja mittasi ne joka toinen tai kolmas päivä.

Myönnettyään dopingin käyttönsä Kohl on tehnyt yhteistyötä Itävallan antidopingtoimijoiden kanssa. Nykyisin saksalaisessa Milram-tallissa vaikuttava Schmidt sen sijaan on kiistänyt kaikki syytteet.

- Mark Schmidt ei ole koskaan hankkinut tai jakanut dopingaineita, Schmidtin asianajaja kertoi Kurier-lehdelle.

Lähde: VeloNews-verkkosivut

Suosittelemme sinulle