Hyppää sisältöön

Pikaluistelijat aloittivat kautensa Norjasta

Suomen pikaluistelumaajoukkue aloitti valmistautumisensa olympiakauteen jo toukokuussa. Rankka harjoitusjakso päättyi viikonvaihteessa Norjan Hamarissa pidettyyn jääleiriin. Sen yhteydessä maajoukkue luisteli kauden ensimmäiset kilpastartit ja karsi paikoista kahden viikon kuluttua alkavaan maailmancupiin.

Karsinta ei koskenut Vancouverin talvikisoihin jo valittua Mika Poutalaa ja Pekka Koskelaa. Molemmat kilpailivatkin Hamarissa enemmän omaksi ilokseen kuin otsa kurtussa rutistaen.

Päämatkallaan 500 metrillä Poutala oli kisan nopein ajalla 35.54, vaikka hölläsi vauhtinsa jo parikymmentä metriä ennen maalilinjaa.

Pekka Koskela on saanut harjoitella pitkästä aikaa ilman terveysongelmia. Myös Koskelalle Hamarin kilpailu oli välipala. Hän hävisi Poutalalle vajaat kolme kymmenystä ylitettyään maalilinjan ajassa 35.82.

- Tiukka kuukausi jäällä takana. Ensin Saksassa ja sitten Hamarissa, kertaa Koskela treenikauden kulkua.

Kaikki näyttää kunnon ja välineidenkin puolesta hyvältä.

- Olen säätänyt terien kanssa, vähän muuttanut paikkaa ja saanut vähän järkeä siihen vääntöönkin. Ehkä enemmän balanssissa kuin viime vuonna tähän aikaan, sanoo Koskela.

Pasi Koskelan kauden avauskisa osoittautui puolestaan ennakko-odotusten mukaiseksi. Pieni jännitys kuuluu asiaan, mutta mies vaikuttaa tyytyväiseltä Norjan tuloksiin.

- Ekat kisat on aina jännät. Vähän tossa sai puhaltaa onneksi, mutta meni suunnilleen sinne minne olin ajatellutkin, että tässä ekassa kisassa menee, Koskela tuumii.

Tulokset tyydyttivät Koskelaa, mutta pientä parannettavaa löytyy ennen maailmancupin alkua.

- Kotitehtäviä on tässä vielä ennen kuin mennään Berliiniin.

Hamarin tulosten perusteella Luisteluliitto valitsi joukkueen Berliinistä käynnistyvään maailmancupiin:

500 m: Pasi Koskela, Pekka Koskela, Tuomas Nieminen, Mika Poutala, Markus Puolakka.

1000 m: Pasi Koskela, Pekka Koskela, Tuomas Nieminen, Mika Poutala

1500 m: Niko Räsänen

5000 m: Niko Räsänen

Suosittelemme sinulle