Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Lapsilta totuus muotoilusta

Lahden taidemuseo tarjoaa Päijät-Hämeen päiväkotiryhmille ilmaisen sisäänpääsyn ja opastuksen Ekolandia-näyttelyyn. Lapset ovat antaneet näyttelystä positiivista palautetta ja ilmaisseet uusia ideoita.

lapset taide taidemuseo
Paperi voi olla myös käytettyä, oppivat lapset Lahden taidemuseossa. Kuva: Yle Lahti
Meeri Niinistö
Avaa Yle-sovelluksessa

Lahden taidemuseossa on käynnissä Ekolandia-näyttely, joka perustuu luonnonmukaiseen muotoiluun ja kierrättämiseen. Lähtökohtana ovat vihreät arvot ja materiaalina on kierrätetty tavara.

Lahden taidemuseo ja Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistys tarjoaa päiväkotiryhmille ilmaisen sisäänpääsyn näyttelyyn sekä opastetun kierroksen.

- Pitkään aikaan ei ole ollut erikoisohjelmaa päiväkoti-ikäisille. Tarjoamme lapsille näyttelyn, jossa he voivat saada aavistuksen siitä, mitä muotoilu nykyään on. He pääsevät myös piirtämisen myötä kokeilemaan itse pienimuotoisen muotoilun tekemistä.

Lapset ovat nauttineet uudenlaisesta kokemuksesta, mutta Rautjoki uskoo, että näyttelystä jää myös opetus.

- Kierroksen aikana olemme puhuneet esimerkiksi siitä, että aina ei tarvitse käyttää puhdasta paperia esimerkiksi piirtämiseen, vaan piirustusalustaksi käy myös käytetty paperi. Papanoista tehty kattokruunu on herättänyt hämmästelyä: tuollaista materiaalia voi käyttää johonkin hienon näköiseen juttuun.

Myös museon kokemukset vierailevista päiväkotiryhmistä ovat olleet positiivisia. Rautjoki kertoo nauttivansa ryhmien opastamisesta, sillä lapsilta tulee paljon kommentteja ja uusia näkökulmia. 

- Lapset ovat yleensä kiitollista yleisöä: he ottavat kaiken vastaan ja uusia ideoita syntyy. Lapsia kannattaa kyllä aina kuunnella, Rautjoki naurahtaa.

Suosittelemme sinulle