Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Salolainen eduskunnassa: Suomi ja Ruotsi lähelle puolustusliittoa

Salolaisen mielestä talouskurimus on vienyt puolustusvoimien toimintamahdollisuuksia.

Pertti Salolainen
Kuva: Yle
Ari Hakahuhta
Avaa Yle-sovelluksessa

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtaja Pertti Salolainen (kok.) toivoo Suomen ja Ruotsin etenevän  puolustusyhteistyössään lähelle keskinäistä puolustusliittoa.

Salolainen esitti ajatuksen ulkopolitiikkaan keskittyneessä eduskuntakeskustelussa hallituksen toiminnasta vuonna 2010.

- Olisin mielelläni näkemässä, että Suomi ja Ruotsi etenisivät lähelle puolustusliittoa, jos se vain suinkin olisi mahdollista, mutta se ei liene mahdollista nykyisissä olosuhteissa.

Pertti Salolainen sanoi puheenvuoronsa jälkeen Yle Uutisille, että pitäisi selvittää, kuinka pitkälle Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyössä voitaisiin edetä.

Nykyinen hallitusohjelma määrittelee Suomen sotilasliittoon kuulumattomaksi maaksi, joka harjoittaa yhteistyötä Naton kanssa sekä ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä

Salolainen arvioi eduskuntasalissa, että puolustusvoimat on menettänyt toimintamahdollisuuksiaan määrärahojen supistamisen vuoksi eikä Euroopan unionin ulko- ja turvallisuuspoliittinen yhteistyö ole toiminut niin kuin alunperin toivottiin.

Salolaisen mukaan pohjoismaisesta yhteistyöstä puuttuu puolustuksellinen torahammas.

-Jos kova paikka tulee, tämä yhteistyö ei ole velvoittavaa. Kovan paikan tullen Suomi ei voi siihen luottaa, totesi Salolainen.

Suosittelemme