Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Tampereen asuntomessut rakentuvat aikataulussa

Vuoreksen messualueella käy valtava kuhina kun kohteita viimeistellään. Seutukunnan majoitus- ja palvelualat hyötyvät Tampereen messukuukaudesta merkittävästi.

Frans Emilin katu rakenteilla
Frans Emilin katu rakenteilla asuntomessualueella Tampereella Kuva: Suomen Asuntomessut
Pasi Koivuniemi
Avaa Yle-sovelluksessa

Tampereen asuntomessualueen rakennustyöt etenevät aikataulun mukaisesti. Osassa asunnoista on jo katettu astiat pöydälle, toisissa pitää vielä asentaa lattia ennen kuin pöydän voi kantaa sisään. Pihoja päästään rakentamaan Vuoreksessa vasta myöhemmin. Järjestäjät uskovat aikataulun pitävän.

- Nyt kohteissa tehdään vauhdilla sisätöitä ja ulkoalueiden viimeistelyt ovat vuorossa sen jälkeen. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät niin ulkokasveja istutetaan viimeisenä yönä ennen avajaisia, nauraa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Heinä-elokuussa järjestettävien Tampereen Vuoreksen asuntomessujen uskotaan työllistävän erityisesti majoitus- ja palvelualoja myös messualueen ulkopuolella. Itse messualueella voi olla päivittäin töissä jopa 800 ihmistä. Suomen Asuntomessujen tavoite on Vuoreksessa ainakin 150 000 kävijää, sanoo toimitusjohtaja Heiskanen.

- Toki on niin, että messuvieraat kuluttavat rahaa ja käyttävät aikaa. Täällä yövytään ja viivytään pitempäänkin, joten hotelli- ja ravintolapalvelut sekä vaikkapa polttonestepalvelut työllistävät ja hyötyvät.

Suosittelemme