Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Merimetsot hyödynsivät karkotusnauhat pesätarpeiksi

Linnut ovat tulleet aiempaa rohkeammiksi. Häirinnästä huolimatta merimetsojen pesistä on löydetty munia Velkuan Iso-Mustiletolla.

Merimetson pesä.
Kuva: Airisto-Velkuan kalastusalue
Satu Aaltonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Merimetson häirintätoimet Velkuan Iso-Mustiletolla Naantalissa ovat epäonnistuneet.

- On selvää, että saaren puusto tulee kuolemaan pystyyn, ja pian valkoisena hohtava ja haiseva saari on menetetty merimetsoille, todetaan Airisto-Velkuan kalastusalueen lähettämässä tiedotteessa.

Puolen hehtaarin kokoiselle saarelle vietiin kuukausi sitten varoitusnauhoja. Saarella käytiin useita kertoja, mutta merimetsot poistuivat vain hetkeksi.

Kymmenen päivää sitten puista pudotettiin noin sata pesää, mutta merimetsot eivät tästä lannistuneet. Pesät korjattiin pikavauhtia - varoitusnauhoista linnut saivat oivia pesätarpeita.

Koska pesistä löydettiin viime perjantaina munia, häirintätoimet on lopetettava. Kalastusalue muistuttaa, että rauhoitettujen eläinten aiheuttamien vahinkojen korvausvelvollisuus kuuluu valtiolle.

Kalastusalue on lakisääteinen kalataloutta edistävä yhteistoimintaelin, jonka jäseniä ovat vesialueiden omistajat sekä ammatti- ja virkistyskalastajajärjestöt.

Suosittelemme