Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Spotlight: Useilla perussuomalaisilla kytköksiä islaminvastaiseen liikkeeseen

Perussuomalaisia on neuvottu ottamaan etäisyyttä FDL:ään. Ainakin yksi FDL:ssä toiminut perussuomalainen on saanut lähtöpassit puolueesta. Perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immonen ei näe ongelmia islam-kriittisyydessä, mutta pitää islamisaatiota suurena yhteiskunnallisena haasteena.

Finnish Defense Leaguen Mimosa DeDanann eli Mimosa Koiranen pitää puhetta auton katolla.
Kuva: Yle
Yle Uutiset
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomessa vaikuttavalla islaminvastaisella liikkeellä on poliittisia yhteyksiä eduskuntaa myöten, ilmenee Yle Femman Spotlightin selvityksestä. Useilla perussuomalaisilla on tai on ollut kytköksiä Finnish Defence Leagueen FDL:ään.

Kun Spotlight alkoi tutkia asiaa, ainakin yksi FDL:ssä toiminut perussuomalainen on saanut lähtöpassit puolueesta. Toisia puolueen jäseniä ja puoluetta lähellä olevia on kehotettu ottamaan etäisyyttä FDL:ään negatiivisen julkisuuden välttämiseksi.

Spotlight teki verkostoanalyysin Finnish Defence Leaguen sivuilla toimineista ja löysi useita perussuomalaisia kunnallis- ja piiritason poliitikkoja.

Tämän lisäksi tutkija Jussi Jalonen sanoo Spotlightille, että perussuomalaisiin liittyneiden Suomen Sisun jäsenten joukossa on useita islaminvastaisia toimijoita.

Spotlightin kanssa käymässään kirjeenvaihdossa kansanedustaja ja Suomen Sisun jäsen Olli Immonen sanoo, ettei islam-kriittinen liike ole ongelma. Sen sijaan islamisaatio on yksi merkittävimmistä suurista haasteista länsimaisessa yhteiskunnassa.

Spotlight: PerusS ja islamofobia lähetetään tänään torstaina Yle Femmalla klo 21.30.

Suosittelemme