Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Pelitohtorista Oulun yliopiston alumni

Pelialan tulevaisuuden näkymät ovat isojen haasteiden edessä. Etusuoran sijasta peliala kirittää nyt vielä kentän takasuoralla, sanoo perjantaina palkittu oululainen pelitohtori.

Tony Manninen on Oulun yliopiston vuoden 2012 alumni
Risto Degerman
Avaa Yle-sovelluksessa

Oulun yliopiston vuoden alumniksi perjantaina nimetty pelifirma LudoCraftin toimitusjohtaja, filosofian tohtori Tony Manninen patistaa pelialaa ajattelemaan isoja ajatuksia.

- Ainakin Pohjois-Suomessa ollaan sen verran katajaista kansaa, että meillä on totuttu siihen, ettei tässä hirveästi lähdetä rinta röyhkeänä tuonne maailmalle, sanoo Tony Manninen. Hän kaipaakin isompien tavoitteiden asettamista ja kovempia haasteita, jotta ala kehittyy.

- Uskon, että peliä ei kuitenkaan ole vielä menetetty. Kyllä me vielä täältä maailmalle näytetään, sanoo Manninen.

Hänen mielestään viihdeteollisuuden aineistoa voitaisiin käyttää myös maailman parantamiseen ja ihmiskunnan hyödyksi. On vain opittava näkemään, miten pelejä voidaan hyödyntää myös viihteen ulkopuolella. Hän uskoo myös siihen, että pelialan bisnesmahdollisuudet löytyvät jatkossa tältä suunnalta.

Oululaisen pelialan kehittäjä

Peliyritys LudoCraftin toimitusjohtaja Tony Manninen tunnetaan oululaisen peliteollisuuden isänä. LudoCraft Oy työllistää kymmeniä pelialan ammattilaisia.

Tony Manninen on toiminut myös Oulun yliopiston määräaikaisena professorina sekä vierailevana professorina Newcastlen yliopistossa.

Vaihto-opiskelijasta vuoden opiskelija

Oulun yliopistoseura valitsi vuoden alumnin lisäksi myös vuoden opiskelijan. Hän on Oulun yliopiston Education and Globalization –maisteriohjelmassa opiskeleva 26-vuotias Yu-Hsuan Lee.

Yu-Hsuan toimi vapaaehtoistyöntekijänä YUME-projektissa ja syksyllä 2011 järjestetyssä konsertissa, jolla tuettiin Japanin maanjäristyksen uhreja.  Myös Ouluun keväällä 2011 järjestetty World Press Photo 2011 -näyttely oli Yu-Hsuanin ansiota ja hän toimi sen järjestäjänä.

Suosittelemme sinulle