Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Eläinkommunikoija on uusi yrittäjä lemmikkibisneksessä

Kommunikoijat kertovat pyrkivänsä toimimaan tulkkina omistajan ja lemmikin välillä. Kommunikoijan avulla omistaja voi yrittää ratkoa esimerkiksi koiransa käytösongelmia.

Beaglenpentu kaivaa koloa pihalaattojen alle.
Kuva: Yle
Anne Laine
Avaa Yle-sovelluksessa

Eläinkommunikoijaksi itseään tituleeraava Maiccu Kostiainen kiertää ympäri Suomea luennoimassa ihmisille eläinmaailman viesteistä. Kostiainen on myös yksi monista eläinkommunikointi-yrittäjistä. Häneltä voi tilata maksusta kommunikoinnin esimerkiksi oman koiransa kanssa.

Kommunikoinnin tarkoituksena on usein selvittää ongelmia ja käytöshäiriöitä. Yrityksensä kotisivujen mukaan asiakkaita riittää, sillä jonotusaika on useita kuukausia.

Asiakkaina Kostiaisella on ollut koiria, kissoja, kaneja, lehmiä ja myös esimerkiksi kalkkuna.

Koirien kanssa olen usein se viimeinen oljenkorsi.

Maiccu Kostiainen

- Koirien kanssa olen usein se viimeinen oljenkorsi. Minä keskityn siihen, mistä ongelma on saanut alkunsa. Usein syy on ihmisessä, kiireessä ja stressissä, sanoo Kostiainen.

Yhteys myös tuonpuoleiseen

Eläinkommunikoija Maiccu Kostiainen kertoo, että hänellä on yhteys myös kuolleisiin eläimiin.

- Se voi kuulostaa hassulta, mutta yhteys on jopa helpompi saada menehtyneisiin eläimiin.

Itse kommunikointi tapahtuu Kostiaisen mukaan niin, että hän keskittyy kyseiseen eläimeen ja kirjoittaa kaiken ylös. Ennen tätä hän tarvitsee omistajalta lemmikin tiedot ja valokuvan.

- Voisin kutsua itseäni eläinten asianajajaksi, pyrin antamaan äänen sellaisille, joilla sitä ei ole, tiivistää Kostiainen.

Suosittelemme sinulle