Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Asuntomessualueen ainoat palvelut: katuvalot ja pitseria

Vuoreksen ensimmäinen yrittäjä Khezri Aghdam Abubakr muutti Tampereelle viime vuonna Kokkolasta. Siis kaupungista, jossa vuoden 2011 Asuntomessut järjestettiin.

Pitseriayrittäjä siivoaa pöytää.
Kuva: Yle / Mari Vesanummi
Mari Vesanummi,
Mari Siltanen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ensi kesän Asuntomessujen näyttämöä eli Tampereen Vuoresta koristavat tällä hetkellä pääasiassa kivenmurikat ja kuopat. Seiniä rakentuu kovaan tahtiin ja koko kaupunginosa on yhtä suurta rakennustyömaata. Kaiken keskellä loistaa yksi palvelu: pitseria.

Vuoreksen ainoa yrittäjä Khezri Aghdam Abubakr avasi pitseriansa jo tammikuussa. Lähin ravintola on kolmen kilometrin päässä ja rakennustyömies Henri Arvela osaakin tiivistää Abubakrin paikan merkityksen.

- Elintärkeä.

Ravintola onkin lounasaikaan täynnä rakennustyömaiden väkeä, parkkipaikkaa ei tahdo löytyä.  

- Tällä hetkellä meillä on asiakkaana vain rakennusmiehiä. Naapuritkin käyvät joskus asiakkaina ja jonkun verran tulee esimerkiksi Hervannasta iltapäivisin ja viikonloppuisin väkeä, Abubakr sanoo.

Väenpaljous tulossa kivien tilalle

Vuoreskeskukseen on tulossa koteja noin 2400 ihmiselle, asuntomessualueelle puolestaan noin 600 asukkaalle. Tällä hetkellä Vuoreksessa asuu vajaat 100 ihmistä.

- Nyt Vuores rakentuu hyvin. Alussa oli hieman vaikeaa, mutta nyt alkaa näyttää hyvältä. Kesäkuun alussa täällä on varmaan pikkukylä.

Asuntomessuilla oli paljon porukkaa, niin ajateltiin, että jos tänne toisi ajoissa pitserian.

Khezri Aghdam Shafie

Asuntomessuille odotetaan noin 150 000 vierasta. Abubakr onkin palkkaamassa niiden ajaksi lisätyövoimaa.

Kokkolan Asuntomessuista inspiraatio

Kokkolasta edellisten Asuntomessujen alta muuttaneen Abubakrin poika Shafie oli Kokkolan Asuntomessuilla töissä.

- Asuntomessuilla oli paljon porukkaa, niin ajateltiin, että jos tänne toisi ajoissa pitserian. Saisi tutustua naapureihin ajoissa ja saisi rakennusmiehet syömään.

Shafie toivoo isänsä paikasta vuoreslaisten kohtaamispaikkaa, jonne ei tulla nauttimaan vain ruuasta. Ainakin tällä hetkellä ikkunan takaa avautuvat maisematkin palkitsevat.

- Päivittäin näkee miten nopeasti paikat nousevat pystyyn. Taloja nousee tyhjästä.

Suosittelemme