Hyppää sisältöön

Aamun kirjassa Kristiina Lähteen Joku on nukkunut minun vuoteessani

Nykyelämän kulissit ja arkipäivän turvallisuus alkavat horjua kun yksinäisyyden keskelle ilmestyy tunkeutuja. Rosa on nelikymppinen yksin elävä nainen, joka löytää aamulla sängystään ventovieraan miehen. Kyse ei ole humalahakuisesta yhden illan suhteesta, vaan Onni -niminen mies alkaa vähitellen asua Rosan luona.

Kirjailija Kristiina Lähde Aamu-TV:n vieraana.
Seppo Puttosen haastateltavana oli Kristiina Lähde

Rosa ei saa apua lääkäriltä, poliisilta eikä yksityisetsivältäkään. He kaikki pikemminkin epäilevät Rosan mielenterveyttä. Toiseksi naispäähahmoksi Kristiina Lähde kirjoittaa Lauran, joka on vähitellen kadottanut miehensä hiljaisuuteen ja poissaolemiseen. Näiden kahden vastaparinaisen kautta Lähde pohtii sitä kuinka läheisin ihminen voi olla joskus etäisin.

Kristiina Lähde on kirjoittanut kepeän ja kauniin, mutta myös kirpeän ja surumielisen romaanin parisuhteen arjesta. Ihmisen tyytyvät kulisseihin  jopa ilman rakkautta ja ilman ainuttakaan sanaa. Kaikki asiat eivät tunnu olevan hyvin kotona eivätkä työelämässäkään. Hiljainen mies, meteorologi Onni joutuu irtisanomaan työtovereitaan ilman oikeita sanoja asian esittämiseen.

Suosittelemme sinulle