Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 14 vuotta vanha

Turun linnan turvallisuusjärjestelyt tarkistetaan

Turun linnan turvallisuusjärjestelyt käydään läpi arvotaulujen turmelutapauksen vuoksi. Turun linnassa on viime viikolla vahingoitettu toistakymmentä arvokasta öljyvärimaalausta.

Avaa Yle-sovelluksessa

Maalauksiin on isketty reikiä tylpällä esineellä, mahdollisesti sateenvarjon päällä. Tihutyö huomattiin lauantaina.

- On todella hyvä kysymys, että miten tämä on mahdollista - ja toisaalta, miten tätä ei ole sattunut aikaisemmin, kun se nyt on mahdollista. Aina kun ihminen valvoo, syntyy katveita. Tämä voi tietenkin olla yksi syy. Kun meille hiukan selviää tämä asia, niin tiedämme siitä myös vähän enemmän, Turun maakuntamuseon museotoimenjohtaja Juhani Kostet sanoo.

Museovalvojista ei ole ollut puutetta Kostetin mukaan museovalvojia ei viime aikoina ole ollut liian vähän. Tilanne on pikemminkin ollut suhteellisen hyvä. - Se tässä on vähän ihmetyttänyt, kun meillä on aika hyvä miehitys tällä hetkellä. Luostarinmäen käsityöläismuseo ja Apteekkimuseo ovat kiinni, ja olemme saaneet sieltä resursseja myös Turun linnaan, Kostet kertoo. Valvontaan liittyvät kysymykset ratkennevat muutaman kuukauden sisällä

Juhani Kostet ei halua paljastaa, mikä on kameravalvonnan laita linnassa. Hän toteaa kuitenkin, että valvonta tehdään pääosin ihmisvoimin.

Entä tullaanko valvontaa tapahtuneen seurauksena tiukentamaan Turun linnassa?

- Ainakin tulemme käymään läpi koko tämän turvallisuuspuolen, se on ihan selvä asia. Katsomme, onko turvallisuuden suhteen jotakin tehtävissä. Nämä kysymykset ratkeavat varmasti tässä lähikuukausien aikana, Kostet toteaa.

Turun poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona. Tutkimukset eivät ole kuitenkaan edenneet, eikä tekijästä tai hänen motiiveistaan osata sanoa vielä mitään.

Vahingonteosta havaintoja tehneitä pyydetään ottamaan yhteyttä Turun poliisiin.

Suosittelemme sinulle