Hyppää sisältöön

Rumban tunnetusta Nisse M -juorupalstasta tehty kirja

Rumba-lehdessä 25 vuotta ilmestynyt muusikkoväen oma juorupalsta on koottu kirjaksi. Nisse M -palstalla on paljastettu rokkareiden toilailuja lavojen ulkopuolella - sekä irvailtu niille.

Rumba-lehdessä Nisse M -nimimerkin takaa kirjoittava tuntematon henkilö oli aluksi kohteilleen huomattavasti ilkeämpi kuin nykyisin. Esimerkiksi 80-luvulla palstalla kirjoitettiin näin:

"Koti-Suomessa seurataan huolestuneena Albert Järvisen kuuluisan vichy-dieetin edistymistä. Alppu tavattiin Dinosaurockin jälkeen mikkeliläisestä ravintolasta tilaamassa kerralla kuutta vissyä kossulla"

"Bogart Companyn managerina tunnetuksi tullut, turkulainen Markku Pesonen lupasi pilkkoa peniksensä sentin palasiksi, ellei holhoamansa Boycott-yhtye kesän kuluessa yllä listaykköseksi."

Yleensä musiikkialan toimijat ovat ottaneet Nissen palstalle pääsyn kunnianosoituksena. Toisaalta kirjoitukset ovat poikineet joukon uhkauksia, anteeksipyyntövaatimuksia ja jopa yhden kantelun Julkisen Sanan Neuvostoon.

Vuosien saatossa palstalla on referoitu erityisesti tiettyjen henkilöiden edesottamuksia. Nisse M -kirjan toimittaneen Markku Halmeen mukaan muiden muassa Andy McCoysta ja Neumannista on kirjoitettu usein.

Suomalaisen lehdistön juoruilukulttuuri 80-luvulta on muuttunut aivan toisenlaiseksi esimerkiksi 7 -päivää lehden myötä. Siitä huolimatta Markku Halmeen mukaan Nisse M -palstalla on yhä paikkansa.

- Popparit ovat innostuneet, että pääsevät Nisse M:n palstalle. Se on heidän mielestään jonkilainen askel kohti poptähteyttä.

Musiikkilehti Rumba juhlii tänä vuonna 25-vuotista taivaltaan.

Suosittelemme sinulle