Hyppää sisältöön

Vankikarkureita etsitään koko Suomesta

Ylitornion avovankilasta luvatta poistuneita vankeja etsitään koko valtakunnasta. Tutkinnanjohtaja Seppo Kinnunen Tornionlaakson poliisilaitokselta kertoo, että aluksi karkureiden epäiltiin liikkuvan Rovaniemen seudulla.

Karkureiden anastama auto löytyi Rovaniemeltä Sinetästä penkkaan ajettuna. Poliisi epäilee, että väkivaltarikoksista tuomitut karkurit tunkeutuivat varhain tiistaiaamuna omakotitaloon Ylitorniolla, pahoinpitelivät talon isännän teräasein ja anastivat auton talon pihalta. Talon emäntä ehti piiloutua talon yläkertaan.

Poliisin mukaan isokokoiset miehet olivat vaatineet isäntää luovuttamaan henkilöauton avaimet heille. Pahoinpitelyä oli jatkunut niin pitkään, että tunkeutujat olivat saaneet avaimet haltuunsa.

Talon emäntä ehti piiloutua talon yläkertaan.

Miehet poistuivat paikalta ennen kuin poliisi ehti saapua. Talon isäntä sai pahoinpitelyssä vammoja eri puolille kehoa, mutta hän ei loukkaantunut vakavasti. Hänet vietiin tarkkailuun Ylitornion terveyskeskukseen.

Anastettu auto löytyi myöhemmin Pello-Rovaniemi-tieltä Sinetän läheltä penkkaan ajettuna.

Poliisi epäilee, että tunkeutujat olisivat olleet avovankilasta karanneet Markku Vähäkuopus (s. -70) ja Petri Pelkonen (s.-69). Molemmat on tuomittu väkivaltarikoksista. Karkurit voivat olla arvaamattomia etenkin päihtyneinä.

Tutkinnanjohtaja Seppo Kinnunen muistuttaa, että kaikki havainnot karkureista on ilmoitettava viranomaisille. Miehet voivat olla vaarallisia, joten yksityishenkilöiden ei kannata yrittää leikkiä sankari ja yrittää itse ottaa miehet kiinni.

Elokuussa kaksi murhista tuomittua elinkautisvankia jätti palaamatta luvalliselta lomaltaan takaisin Ylitornion avovankilaan. Heidän pakomatkansa päättyi Norjaan

Suosittelemme sinulle