Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Vanhanen: Ei tarvetta eduskunnan hajottamiseen

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ei pidä eduskunnan hajottamista vaalirahajupakan vuoksi tarpeellisena. Vanhasen mukaan vaalirahajupakassa on kyse yksittäisistä tapauksista, jotka on syytä käsitellä erikseen.

Matti Vanhanen
Kuva: YLE
Avaa Yle-sovelluksessa

Raha-automaattiyhdistyksen johdosta tiistaina vaalirahasotkun vuoksi eronnut entinen keskustan kansanedustaja Jukka Vihriälä ehdotti MTV3:n haastattelussa eduskunnan hajottamista ja uusia vaaleja.

Vanhasen mukaan Vihriälän tapaus on poikkeuksellinen, eivätkä uudet vaalit ole tarpeen. Yhdysvalloissa parhaillaan vierailevan Vanhasen mukaan keskusta ei ole kriisissä, vaikka myös kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) luopui tiistaina luottamustehtävistään.

Vanhanen sanoo kuitenkin pitävänsä tarpeellisena Suomen vaalirahoitusjärjestelmän uudistamista siten, että vaalirahoitukselle saataisiin avustuskohtainen katto, jotta kampanjat saataisiin supistettua.

- Ei eduskunnan hajottamista ole tässä yhteydessä ajateltu. Jokainen vaalirahauutinen kannattaa käsitellä erikseen. Jokaisissa vaaleissa vaalirahaa kerätään, ja niiden lähteet tulevat kiinnostamaan. Se ei ehkä riitä eduskunnan hajottamiseen.

- Jokainen asia selvitetään erikseen. Tässä keskustelussahan on ollut se hyvä puoli, että jokainen tähän asti ollut uutinen vaalirahoituksesta on käyty lävitse, ja ne ovat omalta osaltaan sitten muokkaamassa tätä suomalaista vaalirahoituskäytäntöä, Vanhanen sanoo.

Suosittelemme