Hyppää sisältöön

Keskustan Sipilä selittää lestadiolaisuuttaan

Keskustan puheenjohtajaehdokas Juha Sipilä on joutunut selventämään suhdettaan lestadiolaisuuteen. Sipilä kiistää peitelleensä jäsenyyttään herätysliikkeessä.

Jyri Rantala

Keskustan puheenjohtajakisan ennakkosuosikiksi ampaisseen Juha Sipilän uskonasioista on noussut pienoinen kohu. Sipilä myöntää blogissaan (siirryt toiseen palveluun) kuuluvansa Rauhan sana -herätysliikkeeseen. Aiemmin hän ei ole halunnut puhua asiasta.

- Olen lähtenyt siitä, että omantunnon- ja uskonnonvapauteen kuuluu se, että jokainen voi itse määritellä itsensä. Tähän saakka en ole määritellyt itseäni lestadiolaiseksi, Sipilä sanoo.

Sipilä ei kuulu ikävää julkisuutta keränneeseen vanhoillislestadiolaiseen Rauhanyhdistykseen. Sen sijaan hän on jäsenenä hieman vapaamielisemmässä Rauhan sanassa. Hän kiistää, että olisi yrittänyt peitellä asiaa.

- Ei siinä mitään häpeämistä ole, mutta en ole määritellyt itseäni lestadiolaiseksi, Sipilä selittää.

Kempeleläiseltä Sipilältä on useita kertoja kysytty, kuuluuko hän vanhoillislestadiolaiseen SRK:hon. Hän on aina vastannut kielteisesti, mutta on jättänyt kertomatta, että kuuluu toiseen lestadiolaiseen herätysliikkeeseen.

- Olen myös lukuisten muiden yhdistysten jäsen, Sipilä perustelee aiempaa vaikenemistaan.

Sipilä on ensimmäisen kauden kansanedustaja ja on hankkinut mittavan omaisuuden yrittäjänä. Hänen taakseen on viime viikkoina ryhmittynyt lukuisia keskustavaikuttajia. Myös keskustan eduskuntaryhmän enemmistön lasketaan kannattavan Sipilää puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

Suosittelemme sinulle