Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 11 vuotta vanha

Joensuulaisten terveystiedot nyt netissä

Joensuulaiset voivat seurata ensimmäisenä koko Suomessa terveydentilaansa netissä. Torstaina avatussa Medinet-palvelussa voi jo nyt tarkastella esimerkiksi omia laboratoriotuloksia, lääkityksiä ja diagnooseja. Jatkossa palvelun kautta onnistuu muun muassa reseptin uusiminen.

Medinetin etusivu internetissä.
Kuva: Medinet
Tarja Laitinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Yksi Medinetin eduista on täysin selvä. Palvelu säästää niin kaupunkilaisten, kuin hoitohenkilökunnan aikaa, kun esimerkiksi juuri laboratoriokokeiden tulosten kuulemista ei tarvitse jonottaa puhelimessa. Palvelua onkin testattu verenohennuslääke Marevania käyttävien keskuudessa.

Medinet laajenee asteittain. Viimevaiheessa, noin vuoden kuluttua kysessä on interaktiivinen palvelu, jossa potilas ja hoitohenkilökunta kohtaavat toisensa.

- Ihminen pääsee kokonaisvaltaisesti katsomaan omia terveystietojaan, ammattilainen on kuitenkin koko ajan siinä sivussa auttamassa, mitä voi tehdä. Jokainen pystyy ottamaan vastuun omasta terveydestään, painottaa Joensuun vs. johtava ylilääkäri Ari Laakkonen.

Terveyskeskuksissa ja myös sairaalassa tehtyihin tutkimuksiin pääsee käsiksi luomalla palveluun oma tili. Tunnistautumisessa käytetään verkkopankkitunnuksia. Linkki palveluun löytyy Joensuun kaupungin kotisivuilta.

Joensuun kaupungin tavoitteena on, että jo syksyllä  60-70 prosenttia terveyskeskusten potilaista on Medinet-palvelun piirissä. Palvelu laajenee kaikkialle maakuntaan ensi vuoden aikana.

Suosittelemme