Hyppää sisältöön

Räsänen: Askel askeleelta kohti maailmanhuippua

19-vuotias pikaluistelija Niko Räsänen pääsee ensimmäistä kertaa haistelemaan maailmancupin tunnelmaa Berliinin cup-avauksessa marraskuussa. Räsänen luistelee Berliinissä 1500 ja 5000 metriä, ja hänen tavoitteenaan on nousta askel askeleelta kohti maailman kärkeä

Ensimmäistä kertaa maailmancupin kilpailuihin osallistuva Räsänen odottaa pystyvänsä parantamaan Berliinissä tulostasoaan Hamarin karsintakisoihin verrattuna:

- Odotan, että pystyn tekemään vaikka omat ennätykset, ja nousemaan askel askeleelta kohti maailman kärkeä.

Berliinin matka on viime kaudella vielä junioreissa kisanneen Räsäsen omin sanoin kohtuullisen iso asia. Berliinistä saa kokemusta kovista kansainvälisistä kisoista, ja tätä Räsänen katsoo tällä hetkellä tarvitsevansa.

Harjoituskauden hyvä tulostaso ei ole Räsästä itseään yllättänyt, sitä varten on tehty kovaa työtä parin vuoden ajan:

- Tässä on tämänhetkinen tulos, kyllä minä uskon, että tästä noustaan vielä korkeammalle. Kun tästä vielä saadaan hyviä harjoituksia ja sitten herkisteltyä, niin minä pystyn vielä nostamaan omaa tulostasoani.

- Esimerkiksi karsintakisoissa 5000 metrin luistelu oli ensimmäinen tälle kaudelle, ja siinä eivät kaikki vauhdinjako ja tämmöiset olleet ihan onnistuneita. Sitten kun sellaiset onnistuu nyt vähän paremmin ja vähän fiksumpana pystyy lähtemään nyt maailmancupiin, uskon, että pystyn aika paljon parempiin suorituksiin, pohtii tasaisesti kaikille pitkille matkoille (1500, 5000 ja 10000 metriä) keskittyvä Räsänen.

- Minä itse näen, että pystyn kausi kaudelta parantamaan, enkä aio kehitystä nyt pysäyttää tähän. Kyllä minä uskon, että esimerkiksi Sotshin olympiavuonna (2014) minä voin olla ihan hyvässä kunnossa, Räsänen toteaa.

Suosittelemme sinulle